Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Lämminhenkisellä joulukonsertilla tuetaan vähävaraisten jouluruokailua

hyväntekeväisyys, konsertti

Veljespiiri, Lohjan seurakunta ja Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö sr järjestävät jälleen jo perinteeksi muodostuneen joulukonsertin, jonka avulla kerätään rahaa vähävaraisten jouluruokailua ja jouluruokakasseja varten. Joulukonsertti järjestetään maanantaina 26.11. kello 19.00 Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta rahaa kerätään kolehdin muodossa.

–Rahoilla tarjoamme vähävaraisille täyden jouluruokailun kahveineen seurakuntakeskuksessa. Lisäksi Veljespiirin väki vie jouluiset ruokakassin noin 110:lle vähävaraiselle, sanoo Jorma Kuosmanen Veljespiiristä.

Hän kertoo, että joskus kassien jakamista kokeiltiin jouluruokailun yhteydessä, mutta tuolloin paikalle saapui liikaa ”rusettikauloja”, ja osa kasseista päätyi hieman väärään osoitteeseen. Jouluruokailuun osallistuu vuosittain reilu 100 henkeä. Ruokailu koetaan merkitykselliseksi.

–Jouluruokailuissa on ollut hyvä tunnelma ja vähän ohjelmaakin välillä, kuten pari joululaulua. Aina on tullut esille vähävaraisten ilo siitä, että heitä varten järjestetään tällainen ruokailu ja konserttikin, jotta rahat saadaan kasaan. He ovat kokeneet itsensä juhlavieraiksi, Kuosmanen kertoo.

Joulukonsertissa esiintyy mm. Saalemkuoro.

 

Perinteisiä joululauluja tunnelmallisessa konsertissa

Konsertteja on järjestetty samalla idealla nyt kymmenisen vuotta.

–Aluksi oli jouluruokailu, jonka Veljespiiri kustansi, mutta sitten aloimme miettiä jotain musiikillista tapahtumaa varojen keräämiseksi, Kuosmanen avaa.

Konsertissa on luvassa monipuolinen esiintyjäkaarti niin iän kuin musiikkitaustankin puolesta. Kaikki ovat kuitenkin samalla asialla; mukana mahdollistamassa vähävaraisten jouluruokailua. Esiintyjinä ovat Saalemkuoro (joht. Virpi Lyytikäinen, säestys Tommi Jalo), Trio Kanerva – Chidima & Ifeoma, baritoni Jorma Elorinne, sopraano Sanna-Maaria Tenkanen, sopraano Liisa Andersson, Lilja Hölsä (laulu ja piano), Leena Hytti-Haavisto (piano), Eemeli Tenkanen (sello), Hertta Sallinen (viulu), Juulia Kirjavainen (alttoviulu), Aarne Luokkakallio (piano), Inkeri Aittola (urut) sekä Heikki Linnavirta (kitara, laulu ja puhe). Lisäksi yleisön toiveesta esiintyy myös Veljespiirin jäsenistä koostuvat Ukkokuoro (joht. Matti Leivo).

–Kerran emme laulaneet, ja yleisö kyseli, että miksi emme, Kuosmanen muistelee.

Konsertissa kuullaan sekä perinteisiä joululauluja että itsenäisyyspäivään sopivia kappaleita. Kuosmanen kuvaa, että konserttien tunnelma on aiempina vuosina ollut kotoisa, välitön ja iloinen. Samaan pyritään nytkin.

–Yritämme parhaamme mukaan loihtia siitä sellaisen. Konsertti on arvokas, mutta leppoisa. Kynttilät tuikkivat.

Aiempina vuosina konsertit ovat vetäneet hyvin väkeä.

–Joskus kirkko on ollut viimeistä penkkiä myöten täynnä, joten osallistujia on ollut yli 500, Kuosmanen sanoo.

SMS