Ykkös-Lohjan kesälehti Lännen Helmi jaetaan jälleen kesäkuun alussa Lohjan ja lähialueiden talouksiin aina Kirkkonummea ja Karkkilaa myöten – jakelussa on reilut 50 000 lehteä, ja sitä myöten lehti on kesän mainosmediana ohittamaton.

Lehtimainonta toimii yhä

Vaikka perinteinen lehtimainonta on menettänyt osan suosiostaan ​​verkkomainonnan kasvaessa, se toimii silti hyvin 2020-luvulla ja on edelleen tärkeä osa monien yritysten markkinointistrategiaa.

On myös tutkittu printtiä mainostamisen tuloksellisuuden suhteen. Tutkimusten mukaan sijoittamalla 5 % markkinointibudjetista lehtimainoksiin, saadaan keskimäärin 90 % nousu ROI:hin? Lähde: Sappi Europe

Lehtimainonta tarjoaa useita etuja verrattuna verkkomainontaan. Se voi olla erittäin kohdennettua, kun mainostajat valitsevat tiettyjä lehtiä, jotka sopivat heidän kohdeyleisönsä kiinnostuksen kohteisiin. Lehtimainonta myös auttaa yrityksiä tavoittamaan ihmisiä, jotka eivät ole aktiivisia verkossa tai jotka eivät välttämättä käy tietyillä verkkosivustoilla. Mutta ennen kaikkea lehtimainonta on verkkomainontaa toimivampaa siksi, että kuluttajan on mentävä itse aktiivisesti verkkosivustoille vierailemaa, kun vastaavasti Lännen Helmi jaetaan yli 50 000 kotitalouteen!

Asiakaskysely 2023

Kysyimme Ykkös-Lohjan kevättalven 2023 mainosasiakkailta näiden tyytyväisyyttä Ykkös-Lohjaan mediana. Kyselyyn vastasi 34 yritystä ja yritysten mainokset olivat olleet lehdissä numerosta 3 numeroon 10/2023. Kyselyssä pyydettiin arvostelemaan Ykkös-Lohjan toimintaa asteikolla 0-5. Kyselyyn vastanneista 34 yrittäjästä 27 eli 79,4% antoi myyntitapahtumaan liittyen asiakastyytyväisyytenä arvosanan 5/5. Asiakkailta kysyttiin myös tyytyväisyyttä tehtyyn mainosmateriaaliin ja 34:sta vastaajasta vähintään 4/5 arvosanan antoi 26 vastaajaa eli 76,4%. Kyselyyn vastanneista vähintään 3/5 arvosanan kysyttäessä mediatilan hinnasta antoi 28/34 vastaajaa, ja mainoksen toimivuuteen 34 yrittäjästä antoi vähintään 3/5 arvosanan 23 yrittäjää eli 67,6%.

Lehtimainonta on myös yhä luotettava tapa mainostaa yritystä. Useimmat lehdet ovat arvostettuja ja luotettavia lähteitä, joten mainostajat voivat hyötyä tällaisesta maineesta. Lehtimainonta voi myös olla hyödyllistä erityisesti paikallisille yrityksille, jotka haluavat tavoittaa paikallisen yleisön. Lännen Helmi on mediana siinäkin mielessä erilainen, että monet säilyttävät sen koko kesän, sillä se sisältää kesän tapahtumat koko alueelta sekä mm. kesäteattereiden tarjonnan.

Lehtimainonta toimii mutta verkkomainonta voi tukea sitä

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka verkkomainonta kasvaa edelleen, lehtimainonta on edelleen tehokas tapa mainostaa yritystä ja tavoittaa erityisesti kohdeyleisöjä. Yritykset voivat hyödyntää kohdennettua lehtimainontaa osana laajempaa markkinointistrategiaansa ja saavuttaa potentiaalisia asiakkaita, joita he eivät ehkä tavoita muuten.

6 Comments

Comments are closed.