Sekä Lionsin että Lionessesin joukkueet ottivat viikonloppuna kaikista kolmesta pelistä selkeät voitot.

Sipoon kanssa yhteinen U15 juniorijoukkue Knights kävi hakemassa pisteet Kotkasta. Ennakkokaavailuissa Eagles oli suosikki, mutta Knights osoitti että ennakoilla ei voiteta otteluita. Puoliajalle mentäessä tilanne oli vielä tasainen (24-26) mutta toisella puoliajalla Knights käänsi ottelun itselleen loppulukemin 24-46. Knightsin pisteidenteon aloitti lohjalainen Julia Korhonen. Tytöillä ei ole vielä omia juniorisarjoja, joten tytöt ja pojat pelaavat samoissa joukkueissa.

Samana päivänä Lionesses sai vieraakseen Hyvinkää Falconsin. Lionesses jyräsi Falconsin erittäin vakuuttavasti pistein 40-6. Siinä missä aiemmilla kausilla Lionesses on sortunut henkilökohtaisiin virheisiin ja hyökkäyspelistä on puuttunut suoritusvarmuus, tällä kaudella kentällä on nähty erittäin tasapainoinen ja suoritusvarma Lionesses.

Naisten I-divisioona pelataan tänä vuonna kahdessa lohkossa. Lionessesin lohkossa on kuusi joukkuetta, ja välieriin pääsee vain kaksi. Välieräpaikasta kamppailevat näillä näkymin Lionessesin lisäksi kolme joukkuetta (Trojans, West Coast Phoenix, Wolverines). Näistä Wolverinesille Lionesses hävisi kauden avausottelunsa niukasti. Joten seuraavat ottelut 10.6. Torjansia vastaan sekä 15.6. Wext Coast Phoenixia vastaan ovat erittäin tärkeät pudotuspelihaaveita ajatellen. Pystyykö Lionesses haastamaan ja voittamaan nämä kaksi kovaa joukkuetta?

Miesten joukkue Lions hävisi avausottelunsa viikko sitten Mikkelissä. Nyt maanantaina oli kotiavauksen vuoro. Peli oli poikkeuksellisesti maanantai-iltana, ja liekö ajankohta vaikuttanut osallistumiseen. Sekä kentälle että katsomoon olisi mahtunut enemmänkin porukkaa. Lions ei antanut pelaajamäärän vaikuttaa, vaan pisti Helsingin Wolverinesin kanssa pystyyn sellaiset karkelot joita ei Harjulla ole vähään aikaan nähtykään. Toisaalta osa osasi odottaa heittopelien ilotulitusta, olihan molemmilla joukkeilla pelinrakentajana Suomen parhaimmistoa. Lionsin puolella orkesteria johti UNC:n pelinrakentaja Sebastian Berndtsson ja Wolverinesin puolella Oscar Drockila. Oscar on nuorten maajoukkueen pelinrakentaja ja pelasi viime kaudella Tsekin pääsarjassa.

Molemmat joukkueet etenivät pääasiassa näyttävien heittopelien turvin, ja paikoitellen puolustukset katselivat aitiopaikoilta hienoa kiinniottoja. Lionsin puolustus pystyi kuitenkin paikoitellen venymään syötönkatkoihin, ja varsinkin nuoremmat ja kokemattomat pelaajat nostivat profiilia kun sitä vaadittiin. Varsinkin ensimmäistä peliään laitahyökkääjänä (kiinniottajana) pelannut Teemu Rehmonen väläytteli pelin aikana useampaankin otteeseen todella pitkiä ja näyttäviä kiinniottoja.

Kaikkien pelien otteluraportit sekä tietoa tulevista peleistä löytyy tuttuun tapaan Lionsin kotisivuilta (www.lohjalions.fi) ja suoran lähetykset useimmista peleistä Youtubesta (www.youtube.com/crusaderstv).

Ville Montonen, Lohja Lionsin viestintävastaava