Lohjan ja Vihdin taitoluisteluseurat yhdistyivät Harjun Taitoluistelijoiksi. Uusi seura aloittaa toiminnan elokuun alussa Lohjan ja Vihdin jäähalleissa.

– Kahden pienen seuran yhdistyminen oli välttämätöntä voidaksemme edelleen tarjota laadukasta taitoluisteluvalmennusta sekä Lohjalla että Vihdissä. Yhteisenä tavoitteenamme on pitää taitoluisteluharrastus elinvoimaisena molemmissa kunnissa tarjoten eritasoisia harrasteryhmiä luistelukoulusta kilparyhmiin saakka, kertovat Lohjan Taitoluistelijoiden ja Vihdin Taitoluistelijoiden puheenjohtajat Helmi Kekki ja Hanna Nurmi

Lohjan taitoluistelijat ry perustettiin 2016 ja Vihdin Taitoluistelijat ry jo vuonna 2000. Jäsenet eivät siirry automaattisesti uuden seuran jäseniksi. Lohjalla harrastajia on ollut 66 ja Vihdissä 96 luistelijaa. Lohjalla näistä 20 luistelijaa on ns. kehitysryhmässä/kilpailevia luistelijoita. Vihdissä jäsenistä 27 luistelee kilpailullisesti.

Tarjontaa sekä Lohjan että Vihdin jäähalleissa

Harjun Taitoluistelijoiden toiminta alkaa Lohjan ja Vihdin jäähalleissa elokuun alussa. Isompi seura ja yhdistetyt resurssit tulevat antamaan seuralle mahdollisuuden tarjota enemmän harrasteryhmiä, ja tarjota niitä kahdessa hallissa. Molemmissa halleissa on tarjolla monipuolisesti eri ikäisten harrasteryhmiä: 3-7 vuotiaiden lasten luistelukoulu, kouluikäisten harrasteryhmät sekä aikuisten harrasteryhmät. Harrasteryhmissä voi valita harjoituksia joko molemmista halleista tai vain toisesta hallista. Kehitys- ja kilparyhmät harjoittelevat molemmissa halleissa.

Tavoitteellista harjoittelua kilparyhmissä

Harjun Taitoluistelijoiden päävalmentaja Tiia-Riikka Pietikäinen vastaa seuran valmennuksellisista linjauksista. Pietikäinen on kokenut ammattivalmentaja, jolla on myös osaamista taitoluisteluseuran perustamisesta ja kasvattamisesta.

– Tärkeinä elementteinä valmennuksessa lajitaitojen valmentamisen lisäksi pidän valmentajan vuorovaikutusta sekä luistelijoiden että vanhempien välillä, positiivista kannustamista sekä turvallisen ilmapiirin luomista. Suunnittelemme jokaiselle kilpaluistelijalle yhdessä luistelijan kanssa yksilölliset tavoitteet, joiden saavuttamiseksi lähdemme tekemään määrätietoisesti töitä, kertoo Pietikäinen.

Tiia-Riikka Pietikäinen on omalla kilpaurallaan voittanut yksinluistelussa Suomen mestaruuksia sekä edustanut Suomea mm. EM-kisoissa.

Uutena lajina soolojäätanssi

– Toivottu uutuus on soolojäätanssi, jossa tarjoamme valmennusta sekä harrastajille että kilpauralle tähtääville. Jäätanssivalmennuksesta vastaa Aleksandr Baidukov, joka on kilpaillut jäätanssissa MM-tasolla useita vuosia. Saimme rekrytoitua seuraamme erittäin kokeneen jäätanssivalmentajan, jolla on edellytyksiä myös kehittää lajia osaamisensa ja laajojen verkostojensa avulla. Soolojäätanssi on suosittu laji Euroopassa ja lajin suosio kasvaa myös Suomessa voimakkaasti, on hienoa olla lajissa edelläkävijöiden joukossa, kertoo Harjun taitoluistelijoiden puheenjohtaja Kimmo Kanerva.

Kahden seuran yhdistämien tuo yhteisvoimaa myös hallitustyöskentelyyn ja koko toiminnan kehittämiseen. Seuralla ollaan palkkaamassa toiminnanjohtaja/seurakoordinaattori, joka tulee vastaamaan valmennusasioista, tiedotuksesta ja paljon muustakin. Hän tulee helpottamaan hallituksen ja muiden seuravapaaehtoisten työtä.

taitoluistelijat lohja
Kuvassa Salla Parikka (c) Jesse Kainulainen