LoU Basketin 14-vuotiaden tyttöjen SM-sarjajoukkue eteni viikonlopun kotiturnauksesta toukokuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Se on historiallinen saavutus lohjalaisessa tyttökoriksessa.

Runkosarjan viimeiset pelinsä pelannut WU14-joukkue kohtasi kotiturnauksen ensimmäisessä pelissä Suomen kärkijoukkueisiin kuuluvan Helmi Basketin. Vastustaja näyttikin karkaavaan voittoon ja johti peliä 15 pisteellä, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat neljä minuuttia.

Sitten alkoi kotijoukkueen kiri. LoU Basket kuroi eroa kiinni erityisesti hienoilla kolmen pisteen heitoilla ja pääsi vain kahden pisteen päähän vastustajasta. Aika kuitenkin loppui kesken, ja Helmi Basket kirjasi voiton 82–84.

–Peli oli kovatempoinen ja fyysinen ja ratkesi Helmi Basketin nopeisiin hyökkäyksiin. Meidän mimmit pelasivat erityisesti hienoa hyökkäyspeliä. Häviöstä huolimatta on todella lupaavaa, että pystyimme haastamaan kovan vastustajan näin tiukkaan peliin, joukkueen päävalmentaja Antti Kallio iloitsee.

Kotiturnauksen toisessa pelissä vastaan asettui BC Nokia. Lohja pelasi nopeaa ja intensiivistä koripalloa ja voitti ottelun numeroin 88–62.

Seuraavaksi 14-vuotiaat tytöt valmistautuvat toukokuun alussa Kisakalliossa pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Se kokoaa kahdeksan ikäluokan kovinta joukkuetta taistelemaan SM-mitaleista.

–Kovia pelejä ja hieno turnaus on luvassa. Uskon, että tytöiltä nähdään samaa periksiantamattomuutta ja sitkeyttä kuin runkosarjassakin. Toivottavasti saamme myös lopputurnaukseen suurella sydämellä kannustavan kotiyleisön, Kallio toivoo.


Minttu-Maria Lilja suojelee palloa. Magdaleena Lilja ja Elviina Hautamäki ovat valmiina auttamaan. (Kuva: Joona Malmberg)

Lohjalaiskoriksessa historiallisen hyvä kausi

14-vuotiaiden tyttöjen sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon on historiallinen saavutus lohjalaisessa tyttökoriksessa.

–Meillä on aiemminkin ollut SM-sarjaa pelanneita tyttöjoukkueita, mutta paikka lopputurnauksessa on tyttöjoukkueelle ensimmäinen. Joukkue on paikkansa ansainnut, sillä nuoret urheilijat ovat treenanneet tinkimättömästi ja ahkerasti. Myös valmennustiimin panos ja kotijoukkojen tuki ovat olleet avainasemassa, pohtii seuran valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen.

Iltanen muistuttaa, että myös seuran muut joukkueet ovat pelanneet hienosti kuluvalla kaudella.

–U16-ikäluokan pojat ovat edenneet valtakunnallisen I divisioonan jatkopeleihin ja pelaavat noususta SM-sarjaan. Myös uudistunut ja nuorentunut naisten joukkue on pelannut upean kauden ja tavoittelee nousua II divisioonaan. Lisäksi nuoremmissa ikäluokissa koris kiinnostaa aiempaa enemmän ja harrastajamäärät kasvavat!

14-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnaus pelataan Kisakalliossa 6.5.–8.5.2022

LoU Basket


Runsaslukuinen kotiyleisö kannusti kiihkeästi omaa joukkuettaan. (Kuva: Joona Malmberg)


Päävalmentaja Antti Kallio iloitsi joukkueen hyvistä otteista kotiturnauksessa. (Kuva: Joona Malmberg)