Tänä keväänä Lohjanjärven ympäripyöräily toteutetaan jälleen omatoimipyöräilynä 20.5.–21.5. Jokainen pyöräilijä voi siis hypätä pyörän selkään juuri silloin, kun itselle sopii. Reitti lähtee Lohjan jäähallilta (Rajavartiostonkatu 1) ja sen pituus on noin 68 kilometriä.

Vaikka kyseessä on omatoimipyöräily, tulee tapahtumaan ilmoittautua Lohjan Liikuntakeskuksen verkkosivuilla. Ilmoittautumalla tapahtumaan pääsee taukopaikoilla nauttimaan niiden tarjoiluista. LLK tarjoaa munkkikahvit Karjalohjalla Unkan baarissa ja banaaneja Mustiolla United Gypsies brewery -pienpanimon hanahuoneella. Muut virvokkeet ja pyöräilyeväät jokainen pyöräilijä voi halutessaan ostaa itse.

Munkkikahvit ovat Unkalla (Keskustie 57) tarjolla perjantaina 20.5. klo 14.00–18.00 (baari avoinna klo 10.00–20.00) ja lauantaina 21.5. klo 10.00–17.00 (baari avoinna klo 9.00–19.00). Mustiolla United Gypsies -pienpanimon hanahuone (Mustion Ruukinkatu 13) on avoinna 20.5. klo 16.00 eteenpäin ja 21.5. klo 11.00 eteenpäin.

Mustiolla voi tuttuun tapaan voi polkea suoraan kohti Hankotietä ja sieltä Lohjan suuntaan tai Mustion padolta voi kääntyä vasemmalle (Hållsnäsintie) ja polkea idyllistä maalaismaisemareittiä pitkin kohti United Gypsies brewery-pienpanimoa, jossa sijaitsee toinen taukopaikka. Mustion taukopaikalta voi matkaa jatkaa Mustion ruukinkatua, josta käännytään oikealle Yrttitielle ja Yrttitien päästä oikealle Uudensuontielle, joka palaa takaisin padon laitamille. (Huom! Mikäli omalla pyörälläsi ei ole mahdollista ajaa hiekkatietä, voi taukopaikalta palata Mustion padolle samaa reittiä ja jatkaa siitä eteenpäin.)

Omatoimisen tapahtuman vuoksi pyöräilijöitä kehotetaan pakkaamaan omat eväät mukaan sekä varautumaan pyörän perushuolto- ja ensiaputarvikkeilla. Tapahtuman osallistujat polkevat omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattaen. Pyöräilijöillä on oltava kypärät. Tapahtuman järjestelyissä hyödynnetään QR-koodeja ja nettisivuja, joten osallistujia suositellaan ottamaan älypuhelin mukanaan. Tapahtuma on maksuton. Menopeliksi kelpaa mikä vain mummopyörästä maantiepyörään.


Tänä vuonna Lohjanjärven ympäripyöräilyn taukopaikat löytyvät Karjalohjalta Unkan baarista ja Mustiolta United Gypsies -pienpanimon hanahuoneelta. (Kuva: LLK kuva-arkisto)