Toimittaja

LoU Basket kasvatti harrastajamääriään koronasta huolimatta

koripallo

Perinteikäs lohjalainen koripalloseura LoU Basket vaikuttaa selvinneen koronasta kuivin jaloin. Seura kasvatti lisenssimääriään kaudella 2020–2021 toiseksi eniten koko Suomessa. Myös näkymät alkavaan kauteen ovat positiiviset.

Koripalloliiton tuoreiden tilastojen mukaan LoU Basket on yksi lajin selviytyjistä koronan värittämän kauden jälkeen. LoU Basket kasvatti kaudella 2020–2021 lisenssimääriään 86 kappaleella eli 39 %. Lisenssien kokonaismäärä on nyt 304. Lisenssimäärien kasvu on Lohjalla valtakunnallisesti toiseksi ripeintä, ja vain Touhun Pojat Lauttasaari ajaa ohi 90 uudella lisenssillään.

LoU Basket nousi Koripalloliiton tilastoissa valtakunnallisesti 13. suurimmaksi seuraksi

kokonaislisenssimäärillä mitattuna. Kärkisijoja pitävät pääkaupunkiseudun ja muun Suomen suurseurat. LoU Basketin koripallojaoston puheenjohtaja Jari Kokkila on syystäkin tyytyväinen.

–Olemme asettaneet lähivuosien tavoitteeksi sekä harrastajamäärän tuntuvan kasvattamisen että nousemisen pk-seudun ulkopuolisen Uudenmaan suurimmaksi korisseuraksi. Näiden tulosten valossa näyttää siltä, että olemme etenemässä kohti tavoitteita.

LoU Basketin kasvua on vauhdittanut etenkin tauon jälkeen uudelleen käynnistynyt koripallokoulu. Se on tarjonnut monipuolista liikuntaa Lohjan, Veikkolan, Sammatin ja Nummelan lähikouluissa.

–Olemme iloisia siitä, että saimme koriskoulut pyörimään, sillä se ei ollut itsestäänselvyys. On tärkeää kyetä tarjoamaan lapsille mahdollisuus liikuntaan myös poikkeusoloissa, toki koronarajoitukset huomioiden.

Myös ikäkausijoukkueissa pelaavat korisjunnut ovat päässet harjoittelemaan suurimman osan kaudesta.

–Lohjalla on pandemian aikana ollut hyvä ja johdonmukainen linja nuorten harrastustoiminnassa. Siitä on myös viestitty seuroille aktiivisesti. Se on helpottanut työtä seuroissa ja viestintää jäsenistölle. Iso kiitos siitä pandemiatyöryhmälle, Kokkila painottaa.

Uusi kausi alkaa jo keväällä

Parhaillaan LoU Basketissa vietetään välikauden harjoittelutaukoa ja uusi kausi on valmennuspäällikkö Aleksi Iltasen mukaan tarkoitus käynnistää pian.

–Päätimme tänä keväänä aikaistaa harjoitustaukoa, koska alueen sarjapelien pelaamien oli epävarmaa. Nyt kun rajoituksia ollaan purkamassa, pääsemme aloittamaan uuden kauden innostunein mielin jo toukokuussa, koronarajoitukset toki huomioiden.

Näkymät uuteen kauteen ovatkin positiiviset ja odottavat.

–Meillä on edessä monen kuukauden mittainen kesäharjoittelukausi, joka näillä näkymin on lähes normaali. Nyt onkin hyvä aika sekä vanhojen että uusien koripalloilijoiden lähteä mukaan toimintaan. Ammattitaitoiset valmentajat ja laadukkaat kesätreenit takaavat sen, että seuran joukkueet ovat syksyllä taas valmiina uuteen sarjakauteen, Iltanen pohtii.

Syyskaudella lohjalaiset koripallojoukkueet tavoittelevat menestystä niin alueellisissa kuin valtakunnallisissakin sarjoissa.

LoU Basket