Juhannus lähestyy ja Suomen tiet täyttyvät jälleen autoista. Menopäivä torstai tulee jälleen koettelemaan suomalaisia kuskeja, samoin kuin sunnuntain paluuliikenne – joten jo viikolla kannattaa alkaa varata sitä energiaa mahdollisia jonoja varten – perille pääsee rauhassa muiden tahdissa edeten.

Kesäautoilu tapana vai autoiluharrastuksena

Tällä kertaa lehtemme teemana oli kesämatkailu ja kesäautoilu. Monella tämä yhdistyy automatkana ympäri Suomea, tai jopa Eurooppaa omalla autolla, matkailuautolla tai vaikkapa vaunua vetäen.
Kesäautoilu voi olla joka vuotinen tapa, tai se voi olla osa omaa autoiluharrastusta. Jokainen omalla tavallaan. Tässäkin lehdessä olemme tuoneet esille myös toisenlaisia harrastusmuotoja, kuten jokamiesluokan kisat, ja autourheilun uutisia voit käydä lukemassa lisää netistä www.motorsportal.fi, jonne tulee viikoittain uutisia sekä Suomen että Euroopan ralleista ja moottoriurheilun tapahtumista. Joillekin harrastus tarkoittaa kilpailemista, toisille kilpailujen seuraamista – toisille autojen omistamista, toisille autoilla ajamista.

Kesällä liikenteeseen

Kun olet lähdössä kesällä pidemmälle ajomatkalle, on hyvä tarkistaa auton valmiudet matkaan. Eli renkaiden kunto, ja auton kunto muutenkin. Myös matkustajista on hyvä pitää hyvää huolta, eli miettiä etukäteen tulevaa matkaa. Matkalle on hyvä myös ottaa virvokkeita, sillä Suomen kesä voi olla vaihtelevan säänsä puolesta, ja pidemmän matkaa autosta istuessa voi tulla jano – eikä sopivaa taukopaikkaa ole lähellä.

Jos sitten autossa on useampi matkustaja, voi miettiä etukäteen yhteistä tekemistä matkalle, riippuen omista ja auton ominaisuuksista, mahdollisuuksia matkustajien viihdyttämiseen voi olla vaikka minkälaisia. Oletko itse harrastanut jotain tietokilpailuja, tai kisailuja, joissa tärkeintä on asioiden huomaaminen ohi ajettavasta maisemasta?

Suunnittelulla on merkitystä

Kesälomamatkan onnistumisessa on monesti kyse myös etukäteissuunnittelusta. Toisaalta voi lähteä matkaan myös ilman suunnitelmaa, kunhan auto on kunnossa, lompakko matkassa, ja autossa vaikka kylmälaatikko juomille. Pitkille matkoille on kuitenkin hyvä miettiä etukäteen sopivat välietapit ja taukopaikat, ettei matkasta tule vain pitkä ja puuduttava ajomatka paikasta A paikkaan B.
Suomi ja jo Uusimaa tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa sekä autolla että linja-autolla matkustaville.

Mikä on oma kesäloman matkustustapasi? Ja mikä lähialueen paikka sinulla on listalla tämän kesän kohteeksi vierailla?

KO