Tänään: 19.07.2024

Toimittaja

Reppu joka selkään – koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

hope, koulu, lapset ja nuoret, OP

Backs of schoolkids with colorful rucksacks moving in the street

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

– Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

 

Reppujen keräys ja toimitus

OP Länsi-Uusimaa järjestää keräyksen yhdessä HOPE Lohja ry:n kanssa. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaalin joko OP Länsi-Uusimaan Lohjan tai Nummelan konttoriin. HOPE Lohja organisoi lahjoitetut reput ja penaalit tarvitseville Lohjalle, Vihtiin, Karkkilaan, Siuntioon ja Kirkkonummelle. Lahjoitukset voi toimittaa 2.-31. heinäkuuta OP Länsi-Uusimaan Lohjan tai Nummelan konttoreihin aukioloaikoina arkisin klo 10-16.30. HOPE Lohja ry lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

– Olemme erittäin mielellämme mukana tässä tärkeässä hankkeessa. Haluamme olla luomassa turvallista ja mukavaa koulunalkua pienille ekaluokkalaisille, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Viitanen OP Länsi-Uusimaasta.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin myös OP Länsi-Uusimaassa. Reppu joka selkään -tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 osana OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Juhlavuoden kunniaksi jokainen OP työntekijä sai tehdä päivä vapaaehtoisena työajallaan. Osana lahjaa OP avasi vapaaehtoistyön välityspalvelun Hiiop100.fi. OP jatkaa kampanjaa osana yhteiskuntavastuutaan.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.