Tango elää jälleen kulta-aikaansa! Tanssipaikat ja konserttisalit täyttyvät intohimoisista tangon ystävistä. Lohjalla Laurentius-salissa 11. helmikuuta kello 18 saamme kuulla ja nauttia suomalaisista tangoista aina 50-60 -luvuilta tähän päivään.

Tango on vahva osa suomalaista kulttuuria ja identiteettiä

Suomalaisilla on suorastaan intohimo tangoon. Suuri osa suomalaisista tuntee tangon maailman ja musiikin. Suomalainen tango on unenomaista satua. Se on toisaalta kaukokaipuuta tähtien taa tai aavan meren tuolle puolen, toisaalta sen voi löytää jokainen omasta sydämestään.

Tango tuli Suomeen 1910-luvulla, jolloin se sai aikaan tanssivillityksen. 30-luvulla Suomeen levisivät eurooppalaiset lauletut tangot, joiden aihepiiri oli usein eksoottinen. Mustalaisista, gauchoista ja espanjattarista tuli tangojen suosittuja perushahmoja.

30-luvun lopulla suomalainen tango alkoi kehittyä tuttuun perusmuotoon:

mollivoittoisuus ja luontosymboliikka valtasivat alaa. Sotavuosina ja sodan jälkeen syntyi monia tangoklassikkoja. Toivo Kärki aloitti tuolloin valtaisan tangotuotantonsa. Viisikymmenluku olikin Kärjen ja tangokuninkaaksi nimetyn laulaja Olavi Virran kulta-aikaa. Kaikkein suurin tangokuume syttyi kuitenkin 60-luvun alussa samaan aikaan kun rockmusiikki teki läpimurtoaan Suomessa.

Helmikuussa Lohjan Laurentius-salissa Sinivalkoiset tangot konsertissa esiintyvät Tangoprinssi Kalle Jussila ja tangokuningatar Susanna Heikki sekä Quattro orkesteri, harmonikassa Alexi Heinonen.

Kalle Jussila on ehdottomasti yksi Suomen uskottavimmista ja koskettavimmista tangon tulkitsijoista. Valovoimainen Susanna Heikki on suomalainen iskelmälaulaja ja vuoden 2015 tangokuningatar sekä tuttu radioääni Nostalgiaradion taajuudelta. Nämä suursuosikkilaulajat ovatkin tarjoamassa uusia elämyksiä kuulijoilleen. Lippuja voi ennakkoon ostaa Tickemaster.fi-sivuilta, Lohjan Prismasta ja K-Citymarketista, p. 040-7406354 sekä ovelta