Virkkalapäivä toteutetaan monen yhdistyksen, yrityksen ja yksityishenkilön yhteistyönä. Mukana ovat mm. Nina Granath (vas), Marjatta Luhtasela, Annmarie Kuurto, Johnny Kronqvist, Ritva Lempiäinen, Hilkka Fagerström, Arja Kallio, Gunilla Räikkönen, Timo Pouttu, Kirsi Kinnunen, Anders Skogberg, Leena Tähtinen ja Eija Perkiömäki.

 

Virkkalalaisten perinteeksi muodostunut Virkkalapäivä järjestetään Virkkalan keskustan alueella lauantaina 4.8. Päivä alkaa tuttuun tapaan paraatilla kello 9.30. Siihen osallistuvat mm. Virkkalan VPK, Virkkalan Tarmo, Virkkalan Tulentekijät, Lohjan ITF Taekwon-Do ja Virkkalan torvisoittokunta. Paraati lähtee entisen Hallaskarin edestä. Mukaan joukon jatkoksi ovat tervetulleita kaikki. Järjestäjät kertovatkin, että kulkueeseen liittyy joka vuosi väkeä myös yleisöstä.

Kello 10.00 on vuorossa lipunnosto, jonka hoitaa Virkkalan Tulentekijät, Virkkalan torvisoittokunnan esitys sekä Lohjan kaupungin hallituksen puheenjohtajan Jussi Patisen avajaispuhe. Kello 10.30 Sami Salonen esittää harmonikkamusiikkia. Lohjalta kotoisin oleva Salonen voitti vuonna 2006 Hopeinen Harmonikka -kilpailun ja vuonna 2015 Kultainen Harmonikka -kilpailun.

Kello 11.00 on vuorossa Huvitus-yhtyeen esitys ja 11.20 Omenatyttö-ehdokkaiden esittäytyminen. Huvitus jatkaa jälleen 11.40. Kello 12.00 julkistetaan Vuoden virkkalalainen ja Vuoden Masukas. Juhlavuoden kunniaksi julkistetaan myös Vuoden virkkalalainen yritys. Lisäksi Gunilla Räikkönen kertoo Virkkalan alueen marttojen yhteishankkeesta Petterin puiston perennat. Huvitus viihdyttää ihmisiä jälleen 12.30. Päivän juontaa Annmarie Kuurto.

Kello 13.00 järjestetään vielä Vikkalakävely, joka lähtee marttojen infokojulta Arvid Järnefelt -aukiolta. Kävelyllä kerrotaan Virkkalan historiasta, paikoista ja ihmisistä ja käydään mm. Kässän talolla, pistetaloilla, Petterin puistossa ja vanhalla apteekilla. Maksuton kävely kestää reilun tunnin.

 

Kylänraitti täynnä tapahtumaa

Perinteiseen tapaan ihmiset voivat pystyttää Virkkalantien varteen oman kirpputoripöytänsä, kunhan kysyvät luvan kiinteistön omistajalta tai liikkeenharjoittajilta. Virkkalan VPK:lla on avoimet ovet kello 10.00-14.00, kalustoesittelyä, alkusammutusta ja tarjolla pientä purtavaa, kuten grillimakkaroita ja lettuja. Toimintaansa esittelee, uusien partiolaisten ilmoittautumisia vastaanottaa ja lettuja tarjoilee myös Virkkalan Tulentekijät. Lohjan Sydän tekee verensokerin, verenpaineen ja kolesterolin mittauksia Hilman Herkussa kello 9.00-10.30. Virkkalan kulttuurinystävät esittelevät syksyn ohjelmaansa. Virkkalan Auto-Startin edessä pidetään vähäpäästöisten autojen messut. Esittelyssä on tekniikkaa, jonka avulla voi säästää niin luontoa kuin lompakkoaankin. Luvassa on myös kilpailu. Marttojen infoteltalla kerätään Kupit ja kapustat kiertoon -hankkeen puitteissa hyväkuntoisia keittiötarvikkeita opiskelijoille sekä nuorille kodin perustajille ja Koulureput kiertoon -kampanjan puitteissa koulureppuja ja -tarvikkeita latvialaisille koululaisille. Räikkönen kertoo, että niistä on Latviassa huutava pula. Reput ja koulutarvikkeet toimitetaan perille latvialaisen marttayhdistyksen kautta. Sekä keittiö- että koulutarvikkeita voi tuoda Virkkalapäivänä marttojen teltalle. Keittiötarvikkeita tarvitsevat voivat myös hakea niitä teltalta. Lisäksi martat myyvät mm. käsitöitä ja karjalanpiirakoita. Kotiruokaa, leivonnaisia ja kylmää juotavaa tarjoilee Hilman Herkku.

 

Virkkalapäivä – Virkkalan toimijoiden yhteinen voimannäyttö

Virkkalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Granath kertoo, että Virkkalapäivällä on vuorossa juhlavuosi, kun sitä vietetään nyt jo 25. kerran. Aikoinaan Virkkalapäivä sai alkunsa Yngve Nymanin ideasta. Hän järjesti ensimmäiset Virkkalapäivät, mutta vähitellen mukaan järjestelyihin tuli joukko paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä. Nykyään päävastuu Virkkalapäivän järjestämisestä on Virkkalan Yrittäjät ry:llä, mutta päivä rakentuu vahvasti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, kuten ennenkin.

Virkkalapäivä näkyy monissa paikallisissa yrityksissä tarjouksina ja kampanjoina. Yksi uusista virkkalaisista yrityksistä on Wellbeing You Hyvinvointipalvelut, joka keskittyy ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin mm. energiahoitojen ja fysikaalisen verisuoniterapian kautta. Yrittäjä Leena Tähtinen odottaa ensimmäistä Virkkalapäiväänsä mielenkiinnolla ja innoissaan. Myös Monitaitoinen Kin Oy kuuluu uudehkoihin yrityksiin. Sillä on avoimet ovet kello 10.00-14.00 Tietolantiellä. Paikalle voi tulla tutustumaan ryhmäliikuntatiloihin ja liikuntatunteihin. Paikalla on myös Nosh-edustaja myymässä ekologisia luomupuuvillavaatteita sekä sky-kosmetologi esittelemässä ja myymässä kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Koko perheen viihdykkeeksi on rakennettu sähköautorata, joka on käytössä Virkkalapäivän ajan.

SMS