Puu-Anttilan tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä monet yrittäjät ja taiteilijat ovat kiinnostuneita toimimaan siellä. Tiloja on jo varattukin hyvin.

 

Puu-Anttilan yritysyhteisön luomisesta ja toiminnan tuottamisesta vastaava Lohjan Innovaatiokeskus Innocello ry järjesti viime viikolla ideointipäivän Puu-Anttilassa. Tarkoituksena oli suunnitella Puu-Anttilan tulevaa toimintaa. Ideointipäivä keräsikin paikalle paljon talon toiminnan kehittämisestä kiinnostunutta väkeä.

-Esille tuli paljon samoja ideoita, joita olimme pohtineet jo aiemmin, joten toiminnan peruajatus vain vahvistui. Saimme tehtyä jo useita ennakkosopimuksiakin, ja talo alkaa täyttyä kovaa vauhtia, kertoo Innocellon puheenjohtaja Kirsi Ferin.

Tällä hetkellä Puu-Anttilassa toimii Tanssikoulu ToeStar ja pari muuta yritystä, mutta jatkossa talossa on luvassa enemmänkin vilskettä. Ferin kertoo, että pienet huoneet on jo varattu, mutta isompia tiloja, joihin mahtuu useampikin toimija, on edelleen vapaina.

-Kymmenkunta toimijaa odottaa nyt vuokrasopimusta. Talossa on myös vastaanottotiloja, joita voivat käyttää nekin, joilla ei ole omaa työtilaa sekä kokoustiloja erilaisille ryhmille. Ne ovat siis tiloja, joissa ihmiset voivat kohdata, nauttia toistensa seurasta ja tavata jonkun asian äärellä, johon voidaan sitten pohtia yhdessä ratkaisua.

 

Yrittäjien ja taiteilijoiden yhteisprojekteja

Ferin kertoo, että Puu-Anttilaan on tulossa mm. markkinointi-, it- ja grafiikan- ja kulttuurialan osaajia.

-Puu-Anttilaan on tulossa todella hyvä yhdistelmä yrittäjiä ja taidealan väkeä. He voivat saada yhdessä aikaan vakka mitä mielenkiintoista.

Mikä näitä eri toimijoita sitten vetää juuri Puu-Anttilaan? Yhteisöllisyys, toteaa Ferin.

-On tärkeää, että talossa ei ole vain seinät ja ovet, vaan myös yhteisöllisyyttä. Juuri yhteisön takia tänne halutaan, koska monelle on tärkeää, että ympärillä olisi ihmisiä, eikä tarvitse olla yksin.

Tarkoituksena on, että talon eri toimijat voivat tehdä myös yhteisiä projekteja.

-He voivat tehdä yhdessä vaikka kokonaisia palvelupaketteja ja ottaa siten vastaan isojakin tarjouksia, Ferin sanoo.
Puu-Anttilan on tarkoitus olla jatkossa kaikkien lohjalaisten talo, jossa järjestetään myös tapahtumia.

-Käsityö- ja taidetapahtumista on jo neuvoteltu, Ferin kertoo.

 

Sisäilma tutkitaan uudelleen

Aiemmin paljon keskustelua on herättänyt Puu-Anttilan sisäilma ja sen ongelmat.

-Viimeiset tutkimukset on tehty vuonna 2013. Nyt sisäilma tutkitaan uudelleen ja tehdään tarvittavat toimet. Se on ykkösasia. Myös ilmastointi huolletaan. Sen kanssa on ollut ongelmia talon yläkerrassa. Onhan vanhassa talossa myös omat ominaisuutensa, Ferin sanoo.

Haasteista huolimatta talon tulevaisuus näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä.

-Olen yllättynytkin siitä, miten hyvältä asiat vaikuttavat nyt. Kaikki ovat innoissaan ja tykkäävät talosta ja miljööstä. Meillä on hyvä ilmapiiri ja talossa tulee olemaan todella aktiivista toimintaa, ja tapahtumiakin tullaan tuottamaan, Ferin iloitsee.

SMS