Oona Pitkäranta

Voittaja työ 11-13-vuotiaat.

 

OP:n lasten ja nuorten kuvataidekilpailu käytiin jälleen 48. kerran tänä keväänä. OP Länsi-Uusimaan toimialueen parhaat palkittiin ma 21.5. Lohjalla. Lisäksi kunkin sarjan voittajan koulu sai 500 euron palkinnon, joten Pullin koulu (Lohja) sarja 6-8, Tuorilan koulu (Karkkila) sarja 9-10 sekä Metsolan koulu (Lohja) sarja 11-13 saavat palkinnon. Kunkin sarjan parhaat työt ovat OP Länsi-Uusimaan alueelta edenneet valtakunnalliseen kilpailuun, tulokset sieltä saadaan myöhemmin.

Suunnittele lempikeksintösi, toimivia ideoita ja ratkaise ongelmia – nämä olivat kilpailun aiheet eri sarjoissa. Monet oivallukset olivat arkielämää helpottavia tai liittyivät muutoin omaan läheiseen elämänpiiriin kuten lemmikkeihin, kouluun ja kotiin.

Tulokset 6-8-vuotiaat

Sija 1. Sofia Kuitunen

Sija 2. Aura Taipale

Sija 3. Roger Oksanen

Tulokset 9-10-vuotiaat

Sija 1. Helmi Vuorinen

Sija 2. Lotta Alen

Sija 3. Enni Räsänen

Tulokset 11-13-vuotiaat

Sija 1. Oona Pitkäranta

Sija 2. Tuuli Vahlstedt

Sija 3. Hertta Röntynen

Kunniamaininnat

Veera Kärki

Jemina Siltanen

Palkitut 9-10 -vuotiaat

Ryhmäkuvassa 9-10 -vuotiaiden sarjan palkitut.

Palkitut 11-13 -vuotiaat, Jemina Siltanen puuttuu kuvasta

11-13 -vuotiaiden palkitut ja kunniamaininnan saanut (Veera). 

Vuoden 2018 kilpailun pääteemana on ”Keksinnöt muuttavat elämäämme”. Kilpailuaika oli 5.2.–23.3.2018. Kilpailu on avoin kaikille 6-13 -vuotiaille ja osuuspankit järjestävät sen yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa.

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään jo 48. kerran ja Suomessa 42. kerran. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 900 000 piirtäjää.

Kotimaan kilpailussa on vuosittain mukana noin 20 000 lasten tekemää piirustusta ympäri Suomen. Suomalaiset ovat menestyneet myös kansainvälisessä kilpailussa hienosti useina vuosina. Viime vuonna paraislaiset sisarukset Hilma ja Kaisla Holkko jopa voittivat omat sarjansa kansainvälisessä finaalissa!