Lohjan kaupunginorkesteri laskeutuu adventin aikaan torstaina 26.11. klo 19.00 Pusulan kirkossa jousiorkesterimusiikin siivin. Maamme arvostetuimpiin barokkitulkitsijoihin lukeutuva sopraano Tuuli Lindeberg saapuu orkesterin solistiksi, ja konsertin johtaa orkesterin oma taiteellinen johtaja Jukka Untamala.

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Hän on saanut lehdistössä taajaan kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Lindeberg tekee säännöllisesti yhteistyötä Suomen parhaiden kamariorkesterien ja -yhtyeiden kanssa esiintyen ahkerasti klassisen musiikin näyttämöillä, konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Lindebergin laajaan ohjelmistoon kuuluu muun muassa kuoro-orkesteriteoksia, liediä, runsaasti barokkiajan kamarimusiikkia sekä useita suomalaisten vokaaliteosten kantaesityksiä.

Lindeberg on tehnyt näyttämörooleja vuosien varrella esimerkiksi Suomen kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Esiintymistyönsä ohella Lindeberg opettaa barokin laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa Tallinnassa. Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi pianonsoittoa ja kuoronjohtoa laulaen lukuisissa vokaaliensembleissä ennen siirtymistään solistiuralle. Lindeberg valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2002. Hän voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2009.

Liput NetTicket ja ovelta. Lippuja myynnissä rajoitetusti. Maskin käyttöä suositellaan.

Tuuli Lindeberg