Oper Artin Jyrki Anttilalla on tällä hetkellä monta rautaa tulessa. Hän valmistautuu samaan aikaan vappukonserttiin ja äitienpäivän onnittelupuheluihin sekä rakentaa pihallaan oopperalavasteita. Vappukonsertista nautittiin kotisohvalla kuohuviinilasi kädessä jo viime keväänä ja sama meno jatkuu myös tänä vappuna. Anttila esittää vappukonsertin yhdessä Johannan Rusasen kanssa. Konsertti toteutetaan virtuaalikonserttina ja se on katsottavissa vuoden ajan. Konsertissa kuullaan iloisia, vapun tunnelmaan sopivia säveliä. Mukana on toki myös operettia.

–Olemme nauhoittaneet konsertin Cafe Laurissa ja se striimataan yleisölle vappuaattona kello 18.00. Kasassa on uusi ohjelmisto, joka sisältää niin sooloja kuin duettojakin. Luvassa on riemukas vappuralli, Anttila kertoo.

Rusanen esittää mm. kappaleet You only live twice, Sulle salaisuuden kertoa mä voisin sekä Vie meidät rakkauteen ja Anttila mm. kappaleet Och Blond och Braun, Taivas, on elämä hurmaavaa! sekä Juokse sinä humma.

Konserttia pääsee seuraamaan helposti. Konsertin tilaaja saa sähköpostiinsa vappuaattona linkin, josta esityksen pääsee katsomaan yhdellä klikkauksella. Konsertti jää sen ostaneille katsottavaksi myös jälkikäteen. Konsertti kestää noin 40min.

Onnittelupuhelulla ikimuistoisuutta äitienpäivään

Jyrki ja Maija Anttila hemmottelevat tänäkin vuonna ihmisiä äitienpäiväserenadeilla. Nyt onkin mahdollisuus yllättää äiti tai isoäiti oopperalaulajan esityksellä puhelun tai Whatsapp-videopuhelun välityksellä.

Kappaleen voi toivoa itse tai valita jonkun seuraavista: Merikanto – Elämälle, Nocturne, Finlandia, On Hetki, Niin Kauan Minä Tramppaan, Isoisän Olkihattu, Juokse Sinä Humma, Rakovalkealla, Mun Kaunis Kotimaani, Kertokaa se Hänelle, Kulkuri ja Joutsen. Jyrki Anttila laulaa kappaleet ja Maija Anttila säestää häntä pianolla.

–Onnittelupuhelut ovat olleet vuoden onnistuneimpia ja koskettavimpia settejämme. Kun laulamme smokit ja puvut päällä kauniin serenadin, monelta vierähtää kyynel, Anttila kertoo.

Sekä vappukonsertin että onnittelupuhelun tilaaminen onnistuu Hoppe Sinervälle soittamalla tai laittamalla hänelle sähköpostia. Yhteystiedot: Oper Art.

Oopperalaulajan työ ei ole pelkkää laulamista. Tenorit Jyrki Anttila ja Markku Lintunen rakentamassa Taipaleenjoki-oopperan lavasteita.

Taipaleenjoki-ooppera

Työn alla on myös Taipaleenjoki-ooppera, joka saa ensi-iltansa Suomussalmen kesäteatterissa 2.7. Lohjalla Laurentius-salissa ooppera esitetään 14.11. Ooppera kertoo inhimillisen tarinan Taipaleen taisteluista kansallisrunoilijamme Yrjö Jylhän silmin. Jylhä koki rintaman kauheudet johtaessaan Kempin rykmentin 1. pataljoonan toista komppaniaa. Sodan kokemukset saivat hänet riistämään oman henkensä vuonna 1956.

–Ooppera kuvaa sodan rankkoja vaiheita puolin ja toisin. Kummallekin puolella komppaniapäälliköiksi sattui runoilija, Anttila kertoo.

–Tämä on meidän kaikkien aikojen suurin oopperamme ja paras suomalainen ooppera, jossa olen laulanut. Tämä on upea teos. Sodalla ei melskata liikaa, vaan tuodaan esille inhimillistä puolta. Tämä ooppera ei jätä ketään kylmäksi, hän jatkaa.

Oopperan lavasteita rakennetaan parhaillaan Anttilan kotipihalla.

–Lavastaja Jari Jalonen on suunnitellut lavasteet ja antanut meille tulikomentoja niiden tekemisestä. Kävimme kaatamassa moottorisahalla puita kaverini mailta ja teemme niistä nyt taisteluhautojen seiniä, Anttila kertoo.

Oopperalaulajan työ vaikuttaa olevan varsin monipuolista. Anttilan lisäksi lavastetyömaalla on ahkeroinut mm. tenori Markku Lintunen.

Poikkeusajan sovellukset jäävät käyttöön koronarajoitusten poistuttuakin

Koronatilanne on rajoittanut viimeisen vuoden aikana varsin voimakkaasti kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimintaa. Nyt näkyy kuitenkin valoa tunnelin päässä. Anttila kertoo, että osa Taipaleenjoki-oopperankin näytöksistä on jo varattu loppuun.

–On ilahduttavaa, että yhteiskuntaa aletaan avata vähitellen. Ihmiset varaavat rohkeammin etenkin syksyn lippuja.

Etäajasta opittu ja kehitetty jää kuitenkin elämään myös koronatilanteen rauhoituttua.

–Jopa minä, joka en pidä koneista, olen joutunut tekemään teknisen harppauksen. Myyntialustamme jää käyttöön, sillä tallenteille on kysyntää. Taltioimmekin kaikki operettimme ja myymme niitä verkossa. Myös konserttien striimausta jatketaan, sillä kaikki eivät aina pääse tulemaan paikan päälle. He voivat sitten nauttia konserteista kotona, Anttila sanoo.

SMS