Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Aseman AD-Autokorjaamo sai uuden yrittäjän

autokorjaamo, autot

Lohjan asemalla, Tarvikekolmion kanssa samoissa tiloissa jo yli kymmenen vuotta toiminut AD-Autokorjaamo Lohja sai uuden yrittäjän, kun Fred Lindström aloitti korjaamossa viime joulukuussa.

–Meillä on Mustiolla toinen AD-ketjun autokorjaamo (Teira Bil) ja ajattelimme, jos voisimme laajentaa toimintaamme. Nyt siihen tuli tilaisuus, kun tässä tilassa aiemmin ollut yrittäjä keskitti toimintansa toiseen omistamaansa, Lahdessa sijaitsevaan autokorjaamoon. Kun tilaisuus tuli, ostimme korjaamon. Lohjalla jo viisikymmentä vuotta toiminut Tarvikekolmio oli meille tuttu yhteistyökumppani, joten tänne oli helppo tulla, Lindström kertoo.

Yrittäjävaihdoksen myötä korjaamoa on siistitty, autonosturit uusittu, korjaamolaitteita päivitetty ja hankittu lisää sekä rengaskoneet uusittu. Seinät ovat saaneet uutta väriä.

–Paljon on panostettu, koska nykyaikainen autokorjaamo vaatii kunnon laitteet toimiakseen, Lindström sanoo.

Hänen lisäkseen korjaamossa työskentelee kolme ajoneuvoasentajaa. He voivat olla lohjalaisille jo ennestään tuttuja kasvoja, sillä kaikki kolme työskentelivät samassa paikassa jo aiemman yrittäjän aikana. Lindström kertoo, että asentajien määrää tullaan vielä kasvattamaan kuluvan vuoden aikana.

AD-autokorjaamossa annetaan kaikille tehdyille töille ja niissä käytettäville osille kahden vuoden kansainvälinen lisäturva. Normaalien huolto- ja korjaustöiden lisäksi myös tuulilasien vaihdot ja rengastyöt autoihin ja moottoripyöriin kuuluvat korjaamon osaamiseen.

Pieni rengashotellikin löytyy.

–Rengassesonki alkaa pian. Samalla on kätevää huollattaa auto kesää varten, esimerkiksi ilmastoinnin toimivuus kesähelteillä on hyvä varmistaa jo keväällä, Lindström vinkkaa.

Lindström ryhtyi yrittäjäksi vuonna 2012 ja osti tuolloin kaverinsa kanssa Mustion autokorjaamon. Sitä ennen hän on työskennellyt automaalaamossa ja asentajana Volvolla. Kouluaikoina Lindströmillä ei ollut selvää linjaa siitä, mitä hän haluaisi tehdä työkseen. Hän päätyi Karjaalle ammattikouluun opiskelemaan autoalaa, eikä ole sittemmin päässyt autoista eroon.

–Olen koko elämäni harrastanut ja tehnyt töitä autojen parissa. Kesäisin myös moottoripyöräilen paljon, Lindström tiivistää.

Rengassesonki alkaa pian. Renkaiden vaihdon lisäksi keväällä kannattaa huollattaa auto kesää varten, esimerkiksi ilmastoinnin toimivuus on hyvä varmistaa jo keväällä.

Korjauksia ja huoltoja ei kannata lykätä liikaa

Lindström kertoo, että Lohjan korjaamo on saanut hyvän alun, vaikka koronatilanne onkin osaltaan hiljentänyt asiakasvirtaa. Autoilla on ehkä ajettu korona-aikana vähemmän, mutta huoltoja ja korjauksia ei kannata silti liikaa lykätä.

–Jos huoltoja ja korjaustöitä jättää tekemättä, voi sitten kerralla tulla iso lasku. Meillä on käytössä AD-ketjun joustava maksutapa, ”AD-Lasku”, jonka avulla laskuun saa korotonta maksuaikaa tai sen voi maksaa pienemmissä osissa. Tämä on asiakkaiden keskuudessa todella suosittu maksutapa. Pieniä korjauksia olisi kuitenkin hyvä tehdä sitä mukaan, kun niitä tulee eteen.

Lindström toteaa, että autoilijoita on hyvin monenlaisia laidasta laitaan. Toiset tuntevat autonsa hyvin, tietävät ongelmakohdat ja huolehtivat ajoneuvonsa kunnosta. Toisessa päässä ovat ne, jotka vain tankkaavat ja ajavat. Lindström suosittelee ennakoimaan mahdollisia korjaustarpeita ja noudattamaan auton huolto-ohjelmaa. Myös auton kojetaulun varoitusvaloihin sekä ylimääräisiin, autosta tuleviin ääniin kannattaa reagoida nopeasti.

–Esimerkiksi vaihtamalla jarrupalat ajoissa, säästytään usein arvokkaampien jarrulevyjen uusimiselta.

Korona-aikana asiointi korjaamossa on pyritty tekemään turvalliseksi kasvomaskien ja turvavälien avulla. Tarvittaessa auton tuomiset ja hakemiset voidaan sopia joustavasti ilman kohtaamisia. Lindström kiittelee myös asiakkaita siitä, että iso osa heistäkin pitää kasvomaskia.

SMS

Yrittäjävaihdoksen myötä korjaamoa on siistitty, autonosturit ja rengaskoneet uusittu sekä päivitetty ja hankittu lisää korjaamolaitteita. Seinätkin ovat saaneet uutta maalia.