Asuntolainojen marginaalit ovat nyt alhaisella tasolla. Etua.fi selvityksessä asuntolainan korot vaihtelivat 0,50 prosentista 0,95 prosenttiin.

Pääkaupunkiseudulla uuden asuntolainan sai huhtikuussa 2021 edullisimmillaan 0,5 prosentin marginaalilla, selviää lainavertailupalvelu Etuan kuukausittaisesta asuntolainavertailusta.

Edullisin asuntolainapankeista oli Nooa Säästöpankki, jonka jälkeen edullisinta asuntolainaa tarjosivat Hypo ja Aktia. Vertailun kallein pankki oli Ålandsbanken, joka tarjoaa uutta asuntolainaa 0,95 prosentin marginaalilla.

Huhtikuun keskimarginaali uusissa asuntolainoissa pääkaupunkiseudulla oli 0,74 prosenttia. Pankkien perimät marginaalit vaihtelevat jonkin verran alueellisesti, mutta pääkaupunkiseudun hintataso heijastelee myös koko maan tilannetta.

Edullisimman asuntolainan saa kilpailuttamalla

Koska asuntolainojen koroissa ja muissa lainakuluissa on suuria eroja eri pankkien välillä, kannattaa asuntolaina aina kilpailuttaa ja pyytää lainatarjouksia usealta pankilta.

Edullisimman asuntolainamarginaalin saa vertailemalla useiden pankkien tarjouksia, sillä lainatarjoukset ovat aina asiakaskohtaisia.

Erot asuntolainojen koroissa vaikuttavat pieniltä, mutta alhaisemmalla marginaalilla voi säästää jopa tuhansia euroja. Esimerkiksi 150 000 euron asuntolainasta maksaa vertailun edullisimmalla marginaalilla yli 5 000 euroa vähemmän korkoa 20 vuoden aikana kuin kalleimmalla marginaalilla.

Myös vanha asuntolaina on järkevää kilpailuttaa, koska marginaalit ovat tällä hetkellä huomattavasti edullisempia kuin esimerkiksi reilut viisi vuotta sitten. Vaihtamalla kalliin vanhan lainan uuteen edullisempaan voi säästöä lainakuluissa kertyä huomattavasti riippuen esimerkiksi lainan suuruudesta. Asuntolainalaskurilla voit helposti testata marginaalin vaikutusta lainan kuukausierään.

Etua.fi kilpailuttaa asuntolainan puolestasi

Helpoin tapa saada lainatarjouksia useilta pankeilta on täyttää yksi maksuton asuntolainahakemus Etua.fi-lainapalvelussa. Hakemus välitetään useille pankeille, jotka tekevät tarjouksen suoraan asiakkaalle. Voit rauhassa vertailla tarjouksia eikä palvelun käyttö velvoita mitenkään.

Asuntolainan kilpailuttaminen on ilmaista ja parhaimmillaan säästöä voi laina-aikana kertyä tuhansia euroja!

Kilpailuta asuntolaina helposti ja maksutta Etua.fi-palvelussa