Auto-Kehä avasi ovensa Karkkilassa 1.10.1960. Tästä alkoi yksi suomalaisen autokaupan hienoimpia tarinoita. Aimo ja Anneli Liljegrenin perustaman Auto-Kehän toiminta alkoi aluksi autokorjaamona. Samana vuonna Auto-Kehässä alkoi Volkswagenien myynti Lohjan piirimyyjän alaisuudessa. Tämän jälkeen yrityksen edustamia merkkejä ovat olleet Volkswagenin lisäksi Neckar, Toyota, Citroën, Wartburg ja Saab. Vuonna 1980 pääedustus vaihtui Datsuniin, joka sittemmin vaihtoi nimensä Nissaniksi. Tänä vuonna voimme siten juhlistaa myös Nissanin 40-vuotista edustusta Auto-Kehässä. Nissanin rinnalle vuonna 2008 otettiin Peugeot. Vuonna 2014 solmittiin Peugeot Sportin kanssa Peugeot -ralliautojen sekä niiden varaosien maahantuontisopimus. Merkittävä luku Auto-Kehän historiassa kirjoitettiin tämän vuoden kesällä, kun yritys aloitti Kia- ja Mitsubishi-jälleenmyynnin. Laajentumisen myötä uusien autojen merkkiedustus kasvoi siten neljään: Nissan, Kia, Peugeot ja Mitsubishi.

60 vuodessa Auto-Kehä on kasvanut pienestä 200m2:n korjaamosta merkittäväksi täyden palvelun autotaloksi, joka on saavuttanut menestystä niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin palkintojen myötä. Ensimmäinen toimitila rakentui Ahmoonmäelle, 100 metrin päähän nykyisestä liiketalosta. Toiminta alkoi pian kasvaa ja vanhat tilat kävivät ahtaiksi. Nykyiselle paikalle rakentui vuonna 1975 uusi, isompi toimitila, johon yritys siirsi toimintansa. Vuonna 1986 vetovastuun yrityksestä otti Annelin ja Aimon poika, Olli Liljegren, jolle talo oli tullut tutuksi jo lapsesta lähtien.

Aimo ja Olli Liljegren.

Vuosien aikana on tapahtunut paljon. Toimitiloja laajennettu useaan otteeseen ja toiminta on kasvanut. Tällä hetkellä 60-vuotiaalla Auto-Kehällä sijaitsee Karkkilassa lähes 5 000 neliön toimitila, jossa toimii uusien autojen myynti, vaihtoautomyynti sekä korjaamo- ja varaosapalvelut, korikorjaamo, maalaamo, autopesupalvelu ja rengashotelli, kahviota unohtamatta. Vuonna 2007 avattiin toinen toimipiste Forssaan ja nyt juhlavuonna 2020 kolmas Lohjalle.

Halu palvella asiakasta rennosti ja tinkimättömästi on ollut yksi yrityksen menestyksen avaimia. Siitä kertovat lukuisat vuosien varrella Auto-Kehälle myönnetyt asiakastyytyväisyys-palkinnot. Tästä kuuluu kiitos osaavalle ja sitoutuneelle henkilökunnalle. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 50 henkilöä.

Auto-Kehän 60-vuotisjuhlaa vietetään autonäyttelyn merkeissä 2.10.-3.10. Luvassa mm. supertarjouksia ja kakkukahvit.

Auto-Kehä Karkkila