Oletko miettinyt, miten ostat ensimmäisen tai seuraavan autosi? Tai oletko laiskistunut jopa niin paljon, että et enää jaksa viedä autoa huoltoon, vaan haluat että se haetaan huoltoon? Näin diginatiivien aikakaudella, kun vietämme paljon aikaa striimatessa ja pelatessa ei haluaisi käyttää aikaa turhaan matkusteluun. Mitä sanoisit siitä, että voisit tilata autollesi huollon ja huolto hakisi ja toisi auton pihaasi, missä päin Suomea tahansa. Tai että voisit ostaa uuden tai käytetyn auton suoraan merkkiliikkeestä ja saisit auton toimitettuna kotiisi?

Näin toimii esimerkiksi Lohjalla toimiva Toyota -autokauppias Lohjan Autokeskus. Lohjan Autokeskus on ottanut palveluvalikoimaansa sekä huoltopalveluna että myyntipalveluna auton kuljetuksen asiakkaalle. Tämä tarkoittaa käytännössä entistä helpompaa ja mukavampaa ostamista.

Jos asiakas on kiinnostunut meillä olevasta autosta, voi hän laittaa meille sähköpostia autosta tai soittaa suoraan myyjälle. Kaikki kauppaan liittyvät asiakirjat ja maksujärjestelyt voidaan hoitaa etänä ja auto toimittaa asiakkaalle, missä päin Suomea hän onkaan, kertoo Lohjan Autokeskuksen toimitusjohtaja Niko Kähkönen.

Nykyaikainen autokauppa

Autokauppa on digitalisoitumisen myötä siirtynyt todella paljon verkkoon. Autoihin tutustutaan etukäteen entistä enemmän verkossa ja uusiakin autoja ostetaan etukäteen, ennen kuin automallia on edes maassa. Auton ostamiseen ei liity enää niitä vanhan ajan epäuskoja, ja ostajalla on niin hyvät vakuutukset ja varmistukset, että hän saa mitä hän on ostanut.

Autokaupan digitalisaatio näkyy meillä autohallissa nimenomaan työnkuvan muuttuneissa muodoissa. Automyyjät tekevät huomattavasti enemmän töitä tietokoneiden äärellä kuin ennen vastaten asiakkaiden kyselyihin ja lähettäen autotarjouksia sähköpostitse.

Asiakkaiden lukumäärä autohallissa on vähentynyt tämän etukäteistiedon haun mukaisesti ja entistä suuremmalla prosentilla autokauppaan astuva potentiaalinen asiakas myös ostaa auton, siinä missä ennen kierreltiin paljon enemmän autokaupasta toiseen vain katselemassa – siitä ajanjaksosta syntyikin sanonta ”renkaanpotkijoista”.

Huoltosopimus

Toyotalla on myös tarjolla erillinen huoltosopimus, joka kattaa niin käytetyn auton kuin uuden auton kunnossa pysymisen, koska tiedät tarkkaan koska autosi menee huoltoon ja paljon se maksaa. Huoltosopimuksia tehdään määrämittaisina.

Huollon voit varata kätevästi verkon kautta, palvelu näyttää myös huollon hinta-arvion. Myös nouto- ja palautuspalvelun voit tilata samalla. Eli asiakkaan ei ole välttämätöntä edes soittaa, vaan kaikki on mahdollista täysin digitaalisesti.

Käytetyt autot vaihtuvat tasaisesti

Vaihtoautot vaihtuvat taajaan, kiitos oikean hinnoittelun! Meillä on myös ehkä jopa koko Uudenmaan laajin Toyota -vaihtoautovalikoima, ja tavoite on kasvattaa sitä aina parinsadan Toyotan valikoimaan asti. 

Liikkeen kannalta aika toimii vaihtoautojen vihollisena, koska autojen arvo laskee kaiken aikaa. Näin ollen niiden on oltava oikein hinnoiteltuja, jotta ne eivät jää seisomaan varastoon. Kiertonopeus on meillä alan huippua.

Lisäksi Lohjan Autokeskuksella on oma auto-ostaja, jonka palveluiden kautta varmistetaan hyvä vaihtoautovalikoima sekä Lohjan että Raaseporin toimipisteissä.

https://www.lohjanautokeskus.fi