Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan RX2-sarjaan. Samalla Trogen teki managerointisopimuksen Jussi Pinomäen kanssa vahvistaakseen uransa jatkoa. Nuori kuljettaja lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä.

Kaudella 2018 Sami-Matti Trogen ajoi vajaan kauden RX2-sarjassa ja loppukaudesta tuli kolme finaalipaikkaa, joista yksi johti palkintosijoille. Kauden päätavoite oli RX Academy -sarjassa, jossa hän voitti mestaruuden. RX Academyn voitto toi merkittävän tuen kaudelle 2019. Lisäksi hänet valittiin Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja Flying Finn Academyyn eli Autourheilun nuorisomaajoukkueeseen, A-ryhmään.

Trogen lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä rallicrossin RX2-sarjassa, jota ajetaan nelivetoisella Supercar Lite -autolla.

–Vuosi 2018 oli minulle merkittävä vuosi. RX-Academyn voitto avasi portit tälle kaudelle ja olen todella innoissani lähdössä kiertämään MM-rallicrossin yhteydessä ajettavaa RX2-sarjaa. Valinta Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja A-maajoukkueeseen antavat lisäarvoa urani rakentamiseen. Viime vuosi harjoiteltiin RX2-luokkaa ja nyt näytetään, mitä olen oppinut edellisestä vuodesta.

Talven aikana Trogen ei ole ollut toimettomana. Fysiikkaa hän on harjoitellut aktiivisesti nuorten A-maajoukkueen mukana sekä oman fysiikkavalmentajan Juha Koivuportaan kanssa. Ajoharjoittelua hän on tehnyt simulaattoreilla ja osallistumalla kahteen Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjan osakilpailuun. Viimeisimmässä osakilpailussa hän sijoittui nuorten luokassa toiseksi. Muutamien viikkojen päästä alkavat kauden ensimmäiset rallicrosstestit Saksassa.

–Odotan innolla jo tulevaa kautta. Siitä tulee varmasti kovatasoinen ja kisareissuja tulee riittämään ympäri maailmaa. Tavoitteena minulla on tänä vuonna olla kolmen parhaan joukossa ja siinä samalla taistella voitoista jokaisessa osakilpailussa, kertoo Trogen.

Sami-Matti Trogen
kauden 2018 Rallicrossin MM-kilpailuissa, joissa RX2-luokka oli mukana. (
Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss)


Pitkä yhteistyö johti managerointisopimuksen allekirjoittamiseen

Jussi Pinomäki toimii rallicrossin MM-sarjassa tallipäällikkönä ja on luonut vuonna 2017 käynnistyneen RX Academy -sarjan. Pinomäki on pitkän linjan autourheilukonkari ja hänen luotsaamansa talli, Set Promotion, on rallicrossissa yhdeksänkertainen Euroopan mestari. Omalla autourheilu-urallaan hän on sijoittunut kolme kertaa Euroopan mestariksi.

Trogenin ja Pinomäen yhteistyö alkoi vuonna 2014. Trogen solmi silloin sopimuksen Set Promotion -tallin kanssa Rallycross Challenge Europe -sarjaan. Hän voitti heti ensimmäisen osakilpailun Unkarissa ja teki samalla rallicrosshistoriaa olemalla nuorin osakilpailuvoittaja kautta aikojen.

–Tottakai on mielenkiintoista ja motivoivaa syventää yhteistyötä Sami-Matin kanssa entisestään. Olemme työskennelleet yhdessä jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt jatketaan entistä tiiviimmin ja määrätietoisemmin eteenpäin, kohti hänen lopullisia tavoitteitaan ja unelmiaan. Maltillisesti kuitenkin mennään edelleen, vuosi kerrallaan eteenpäin, ja koetetaan ensin saada arkinen työ kokonaisvaltaisesti huippu-urheilijan tasolle ja sitä kautta suorittaminen radalla entistä paremmaksi, kertoo manageri Pinomäki.

–Sami-Mattilla on mielestäni kaikki mahdollisuudet olla tulevaisuuden maailmanmestari, mutta siihen tarvitaan jatkossakin valtava määrä työtä ja uhrauksia. En kuitenkaan olisi tässä, mikäli en uskoisi sen olevan mahdollista, Pinomäki jatkaa.

–Minulle managerointisopimus on yksi merkittävä askel kohti autourheilun ammattilaisuutta ja Jussi Pinomäki on pitkän kokemuksen ja hyvien suhteiden myötä varmasti paras kumppani minun matkalle,Trogen sanoo.

Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan RX2-sarjaan. (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss)

Set Promotion lanseerasi Esport-tiimin – Trogenista tiimin toinen kuljettaja

Trogen on ajanut ajoharjoittelumielessä muutamia vuosia aktiivisesti simulaattorilla ja nyt hänet kiinnitettiin kuljettajaksi uuteen SET Esports -tiimiin. Tiimi osallistuu kauden aikana iRacingin rallicrossin MM-sarjaan, johon Trogen pääsi mukaan villillä kortilla. Tiimin toisena kuljettajana ajaa Joni Heikkinen, joka sijoittui viime vuoden MM-sarjassa toiseksi.

–Olen ajanut muutamia vuosia simulaattoria lähes päivittäin tai oikeastaan aina, kun olen ehtinyt. Pidän kovasti Esport-maailmasta ja olen todennut, että se on tulevaisuutta. Uskon, että jännittävät kilpailut ja ATK:n antamat mahdollisuudet esimerkiksi TV-tuotantoon ja tekevät Esportista tulevaisuuden jutun, joka on jo lyönyt läpi itsensä monessa paikassa, Trogen avaa.

–Tämä on jännittävää aikaa tiimille, sillä olemme astuneet meille täysin uuteen maailmaan. Olemme ylpeitä ollessamme ensimmäinen MM-sarjan rallicrosstiimi, jolla on Esport-tiimi, ja mikä tietenkin hienointa, olemme saaneet mukaan kaksi kovaa kuskia, Pinomäki päättää.

RX2-kisakalenteri 2019 pitää sisällään yhteensä seitsemän kilpailua. Kilpailukausi alkaa 27.4. Barcelonassa. Esportin puolella kisoja kertyy parhaimmillaan huikeat 11.