Lohjan kaupunginorkesterin Beethovenin matkassa -konsertti järjestetään lauantaina 7.11. klo 18.00 Laurentius-salissa. Beethovenin 7. sinfoniaan johdattelee Suomen ensiesityksenä kuultava Britta Byströmin ihastuttava A Walk to Beethoven. Konsertin solistina tunnelmoi orkesterin uusi konserttimestari, orkesterikenttämme aatelinen Tero Latvala.

Beethovenin juhlavuoden kunniaksi Lohjan kaupunginorkesteri esittää kaudella säveltäjämestarin useita sinfonioita ja kamarimusiikkia. Beethovenin 7. sinfonia on yksi hänen suosituimmista sinfonioistaan. Sen ensimmäisen osan vivace-jakson viehkeä pääteema tanssillisine pisteellisine rytmeineen koskettaa aina. Allegretto-osan surumielinen molliteema vaihtuu pian duuriksi klarineteilla. Osa oli menestys ja se oli toistettava jo sinfonian kantaesityksen yhteydessä. Kolmas osa on scherzo ja se sisältää itävaltalaisten pyhiinvaeltajien hymnin. Tanssillinen finaali on energinen. Sen taustana voi olla irlantilainen kansansävelmä Save me from the grave and wise.

Jukka Untamala

Tero Latvalan ura konserttimestarina alkoi vuonna 1988 Suomen Kansallisoopperan orkesterin toisena konserttimestarina. Sen jälkeen hän siirtyi Tapiola Sinfoniettan ja vuonna 2004 Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttimestariksi. Latvala on toiminut eri pituisia ajanjaksoja konserttimestarina mm. Turun, Tampereen, Lahden ja Helsingin kaupunginorkestereissa. Lohjan kaupunginorkesterin konserttimestarina Latvala aloitti syksyllä 2020.

Latvala on konsertoinut kamarimuusikkona ja solistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän esiintyy säännöllisesti myös “liidaamalla” eli johtaen orkesteria konserttimestarin tai solistin paikalta. Latvala soittaa M. Goffriller -arvoviululla, jonka on saanut käyttöönsä edesmenneen kapellimestari Paavo Berglundinviulukokoelmasta.

Kapellimestari Jukka Untamala kuuluu musiikkielämämme mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon ja on tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina, sekä konserttisarjojen ja festivaalien innovatiivisena suunnittelijana. Hän on mm. Kamus-kvartetin alkuperäisjäsen ja yhdessä kvartetin jäsenten kanssa Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja. Syksyllä 2020 Untamala aloitti Lohjan kaupunginorkesterin uutena taiteellisena johtajana.

Liput: NetTicket ja ovelta.

Tero Latvala