Vihdin hulvattoman kesäteatterinäytelmän ”Diivat” on käsikirjoittanut Ken Ludvig ja käännös on Reita Lounatvuoren käsialaa. Vihtiin näytelmän ohjaa paikallinen teatteritaiteen rautainen ammattilainen Antti Taipale.

Leo ja Jack ovat huono-onnisia näyttelijöitä, jotka kiertelevät 1950-luvun Yhdysvaltoja esittämässä kahden hengen Shakespeare-koostettaan. Suosio ei ole suurta, joten köyhät taiteilijat innostuvat, kun he kuulevat, että kuolemaisillaan oleva rikas nainen etsii kahta sukulaistaan.

Valitettavasti sukulaiset ovat naisia, mutta sehän ei näyttelijöitä lannista, varsinkin kun puvustosta löytyy Kleopatran ja Titanian roolivaatteita. Pian ”Maxine” ja ”Stephanie” saapuvatkin Yorkin pikkukaupunkiin suurperinnön toivossa.

Operaatio kuitenkin mutkistuu, kun he tapaavat kauniit paikkakunnan tytöt, joiden seurassa on hankala muistaa olevansa nainen. Kaiken lisäksi pastorilla on epäilyksensä sankariemme suhteen, ja Florence-tätikin osoittautuu yllättävän sitkeähenkiseksi. Kommellusten ja yhteensattumien summa huipentuu juuri ennen loppiaisaaton esitystä, vauhdikkaassa shakespearelaisessa hengessä.

Rooleissa nähdään Kari Sohlberg, Tommi Muhli, Minna Snygg, Kristiina Issakainen, Tauno Ahola, Tommi Kuutsa, Elina Erona, Peppi Saukkola, Elina Eronen ja Maija Viljanmaa. Kuiskaajana toimii Tiina Korvola,tuottajana Jenni Kanta-oksa ja apulaistuottajana Taru Väätäinen.

Näytelmän taustalla työskentelee iso joukko myös muita vapaaehtoisia harrastajia, jotka tekevät ison työn näytelmän eteen. Esimerkiksi Petra Örnberg ja Pinja Lehmus ovat luoneet upeat puvut näytelmään ja lavastuksesta vastaa Pasi Eronen.

Vihdin Kesäteatteri sijaitsee kauniin maiseman ympäröimänä, Kirkkojärven kupeessa Vihdin Kirkonkylällä.


Minna Snygg ja Tommi Kuutsa harjoittelemassa.