EMP 2019 -tapahtuma järjestetään Lohjan pääkirjastolla, Karstuntie 3, lauantaina 30.3.2019 klo 10-14. Päivän ohjelmaan voi osallistua myös osaksi aikaa. Lue lisää päivän aikataulusta
https://www.hiidenseudunomaishoitajat.fi/erityisen-mainiot-perheet-2019. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuulemaan ajankohtaisista ja arkea sujuvoittavista aiheista.

Paikalla on runsas joukko asiantuntijoita alustamassa aiheita. Aistiyliherkkyys voi esiintyä eri tavoin, kuten ääniyliherkkyytenä, yliherkkänä tuntoaistina ja valoherkkyytenä. Arjen aistinkäsittelypulmista ovat puhumassa Lohjan kaupungin laaja-alainen erityislastentarhanopettaja Riitta Kovalainen ja varhaiskasvatuksen erityislastentarhanopettaja Katja Vattulainen-Nissinen. Kaupunginvaltuutettu ja Lokova ry:n (Lohjan koulujen vanhemmat) puheenjohtaja Lotta Paakkunainen raottaa aihetta siitä, miten erityislapsiperheiden asioista päätetään lautakunnissa. Paakkunainen toimii valtuutettuna Lohjalla lasten, nuorten ja perheiden lautakunnassa sekä sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Lohjan kaupungin erityisluokanopettaja ja vararehtori Laila Voutilainen sekä erityisluokanopettaja Minna Lintuniemi esittelevät EMP:ssä Jalavan koulua, joka on vaativan erityisen tuen koulu. He kertovat, miten koulu ottaa huomioon erityislapsen ja mitä kaikkea heillä on tarjota erityislapsille.

Kahvitauon jälkeen erityislasten vanhemmat Laura Streng ja Minna Mäenpää kertovat omia kokemuksiaan erityislapsen äiteinä. Neuropsykiatrisesta valmennuksesta ja perheterapiasta perheen tukena on kertomassa psyko- ja perheterapeutti, nepsy-valmentaja, ADHD coach Sari Bollström Lasten, nuorten ja perheiden osaamiskeskus LANUPEsta. Neuropsykiatrinen valmennus (nepsy) on kuntoutusmenetelmä, joka auttaa lapsia, nuoria sekä aikuisia, joilla on neuropsykiatrisia rityispiirteitä ja toiminnan ohjauksen vaikeuksia.

Lisäksi tilaisuudessa on Laurea-ammattikorkeakoulu esittelemässä Nappi-hanketta, jonka tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien nuorten terveyttä ja hyvinvointia sekä osallisuutta eri elämänalueilla mahdollistamalla heille liikunnallinen elämäntapa. Lopuksi Lohjan kaupungin projektityöntekijä ja fysioterapeutti Tomas Öhman antaa eri näkökulmia erityislapsen asumismuotoihin.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa yhteistyössä Hiiden Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-toiminta, Lohjan kaupunki ja Länsi-Uudenmaan Neuris ry. Tapahtumaan ilmoittautumiset torstaina 28.3. mennessä Pirjo Mäkinen 040 5800 442 tai pirjo.makinen@hiidenseudunomaishoitajat.fi. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.