Lohjalla sukelletaan jälleen operetin maailmaan, kun operettigaala Kuumat Suudelmat kuullaan Laurentiussalissa sunnuntaina 18.8. kello 15.00.

Jyrki Anttila

Franz Léharin sävelmistä koostuvassa konsertissa kuullaan suomalaisten rakastetuimpia kappaleita mm. Luxemburgin Kreivistä, Giudittasta, Iloisesta leskestä sekä Paganinista.

–Olen reilun kymmenen vuoden tuottamisen aikana huomannut, että suomalaisilla on aina ollut korvaa Léharin teoksille. Esitämme Franz Léharin teoksia, joten gaalassa kuullaan hekumallisia säveliä, oopperalaulaja Jyrki Anttila kertoo.

Kappaleet ovatkin monille mieleisiä.

–Nämä ovat tuttuja melodioita, joita suomalaiset ovat tottuneet kuulemaan. Gaalassa kuullaan siis tuttua ja turvallista, mutta joukossa on muutakin, että saamme kehiin uusia ja näyttäviä melodioita, Anttila kuvaa.

Lisäksi raotetaan hieman tulevaa ohjelmistoa.

–Esitämme konsertissa myös hiukan makupaloja tulevista syksyn teoksistamme; Paul Abrahamin Viktoria ja Hänen Husaarinsa (Laurentius-sali 6.10.) sekä Emmerich Kálmánin Kreivitär Mariza (Laurentius-sali 1.12.).

Kaikki lauletaan suomeksi. Operettitunnelmaa tuetaan myös lavastamalla hieman Laurentiussalia.

Anu Hälvä

Hieno esiintyjäkaarti

Gaalassa operetteja tulkitsemassa on neljä upeaa solistia: Petrus Schroderus, Anu Hälvä, Laura Pyrrö sekäJyrki Anttila.

–Esiintyjäkaarti koostuu nyt sellaisista solisteista, joita ei ole kuultu paljon Lohjalla, Anttila sanoo.

Lavalle nousee laulava poliisi ja Anttilan pitkäaikainen ystävä tenori Petrus Schroderus. Anttila ja Schroderus aloittivat jo laulamalla Kerimäen kirkossa tuhatpäiselle yleisölle 28.7. konsertissa Kesät Yöt Valkeat. Schroderus on tunnettu mm. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaisemastaan YouTube-videosta, jossa hän esittää Finlandian.

–Halusin Petruksen Lohjalle, koska hän ei ole käynyt täällä pitkään aikaan. Hän on hyvin kaunisääninen laulaja. Olemme molemmat Oulun poikia ja olemme keikkailleet paljon yhdessä, Anttila kertoo.

Tenorien lisäksi lavalle nousee koko kansan tuntema pitkäaikainen tv-tähti Anu Hälvä, joka on myös ansioitunut oopperalaulun saralla niin ohjaajana kuin myös solistinakin. Hälvä esitti ansiokkaasti naispääroolin OperArtin operetissa Luxemburgin Kreivi keväällä 2019.

–Anu on erittäin hyvässä laulukunnossa. Hän on taiteen moniosaaja, Anttila kehuu.

Aivan yksin Hälvän ei tarvitse tenorien keskellä kestää, sillä lavalle astuu myös sopraano Laura Pyrrö. Pyrrö on esiintynyt useimpien Suomen kaupunginorkestereiden solistina ja kotimaan lisäksi konsertoinut useimmissa Pohjoismaissa sekä Yhdysvalloissa asti.

–Laura on ollut meillä ennenkin mukana muutamassa teoksessa ja tulee olemaan myös jatkossa, Anttila sanoo.

Laura Pyrrö

Operetteja ja konsertteja jo yli kymmenen vuotta

Tenori Jyrki Anttila itse on tullut lohjalaisille tutuksi paitsi oopperalaulajana myös perustamastaan konsertti- ja ohjelmatoimisto OperArtista, joka on tuottanut erilaisia konsertteja ja operetteja jo reilun kymmenen vuoden ajan. OperArt aloitti toimintansa vuonna 2005 ja siitä saakka eri operetti- ja konserttiproduktiot ovat täyttäneet konserttisaleja ympäri Suomen. Esityksiä ovat tähdittäneet mm. Johanna Rusanen-Kartano, Jaakko Ryhänen, Seppo Hovi, Arja Koriseva ja monet muut maamme eturivin taiteilijat.

–Odotan ihan mukavaa vastaanottoa tälle operettigaalalle, Anttila kertaa.

Hänellä on jo suunnitelmia myös ensi kesälle.

–Kun Tenoripäivät on nyt lakkautettu, aion järjestää itse vastaavanlaisen tapahtuman yhtenä viikonloppuna ensi vuoden elokuussa. Tapahtumassa voisi olla pari kolme konserttia, eikä tule kuluja veronmaksajille. Tässä lamaantuu koko kaupunki ja kylänraitti autioituu, jos ei tehdä mitään. Jonkun pitää yrittää, Anttila tokaisee.

Lippuja operettigaalaan saa Lippupisteestä ja OperArtin omasta ryhmämyynnistä. (Huom. liikkeellä on ollut tietoa kahdesta eri alkamisajasta, mutta operettigaala alkaa kello 15.00.)

Petrus Schroderus