Pikavipithän ovat historiaa? Ovatko sitten samalla lainatkin? Saimme lainahaastettelun pienenkin verkkosivun ylläpitäjältä, Arttu Salmi (Marttilalta), joka ilahdutti meitä verkkomediana vahvasti. Kysymykset kohdistettiin ytimeen (kaikkiin ei saatu vastausta), vastaukset pienyrittäjä- / 2-vuoroduunarilta puolestaan olivat pitkiä.

Mikä on oma kantanne on lainoihin?

Pikavippi on pika laina, jonka kanssa on ollut helppo vähän kuten leikkiä tulella joskus. Ihmisillä on taipumus tarrata rahaan kalliilla korolla tiedostaen sen, mutta suurta osaa asia ei viimeisillä rappusilla kiinnosta. Olen itse ollut ja tänäänkin tiukalla rahan kanssa ja kanta on positiivinen. Nyt korkokaton myötä se on kuitenkin jopa negatiivisempi, vaikka tämä särähtää varmasti moneen korvaparistoon. Perustelen sen, sillä, että, jos satun tarvitsemaan vippiä, niin päivätyössä käyvänä keskituloisena en tällä hetkellä saa lainaa halvalla enää, sillä liian moni suomalainen on mokannut omat raha-asiat. Tämä heijastuu jokaiseen meistä erittäin negatiivisesti jopa luottokortin saamisessa”

Kantanne on järkevä, mutta minkä takia ylläpidätte pikavippisivustoa?

”Teen pitkää päivää, niin pitkää kuin voin ja olen perheellinen mies. Olen IT-alataustainen, joten pystyn tekemään tällä lainablogilla 1200 euroa lisätuloa vuodessa 5 vuoden keskiarvolla. Tai ennen korkokattoa ainakin tienestit olivat sen luokan tasolla. Kulut ovat noin 100 euron luokkaa, sillä serverimaksu ja verkkotunnus verottaa myös eli ilmainen pientuloharrastus tämä ei ole.”, Pikavipit.org ilmaisen sivuston Arttu S. lisäsi.

En ole täysipäiväinen IT-työläinen, joten välillä esimerkiksi tarvitsen lisäjelppiä serverin (=palvelin) / muiden ammattilaisten kautta eli mikään ei tule ilmaiseksi.

Mistä moinen idea on sitten lähtöisin?

”Aloin työstämään ensimmäistä verkkosivua jo lähes 20 vuotta sitten ja noin 15 vuotta jälkeenpäin sapattivapaamielessä rehellisesti olen huomannut monen tekevän vastaavia sivuja, joten uskon, että harrastushommasta ei ole kyse ja monet bloggaajat tekevät tuhansia euroja vuodessa, jotka ovat esimerkiksi todella mukavaa tuloa matkalla ollessa. Uteliaisuus heräsi siis toisten yksinkertaisesti bloggareiden kautta. Talousvinkit ja lainatieto sekä niistä saatu hyöty sai nystyrät pyörimään. Hain ensimmäisen isomman kulutusluoton (puhdas autolaina) ja ymmärsin mm. kulutusluoton kilpailutuksen merkityksen (ja naurettavan helpot hyödyt). Tajusin siis lopulta, että rahaa voi tienata lukemalla muiden blogeja ja taloussivustoja. Vaikka tässä puhutaan karkkirahoista kyllä todella. Muksuillemme kuitenkin karkki maistuu, joten miksipä ei.”

Voitteko suositella blogausta muille tai muita ansaintakeinoja?

”Ehdottomasti, varsinkin englanniksi tai vielä parempi kieli olisi espanja. Ja taustalla on hyvä olla myös hyvä työ ja blogaus vaatii intohimoa sekä se on vuosien työn aikaan saamisen summa. Suomessa blogauksella ei tienaa, mutta sivutulomahdollisuutena se on IT-osaajalle hyvä keino haalia ylimääräinen 1000 euroa tilille ihan nettona. Panostusta tämä tosin vaatii ehkä jopa liiakseen nykyään, mutta englanti tai espanja ovat vielä ideaaleja kohteita, sillä massaa on paljon. Itialainen kenkäkauppakin yksinkertaisella blogipohjalla luo jo tuon 1000 euroa kasaan. Ja sijoittamista (paras ojesivu sijoittamiseen on sijoitustieto, jos haluat tiedon suomeksi!) tietenkin ehdottomasti, mutta turvallista sellaista”.

Tämän saimme Irti Pikavipit.org sivun Artusta – Kiitos haastattelusta!