Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Hankemessuilta ideoita uusiin hankkeisiin

ykkösakseli

Ykkösakseli järjestää hankemessut lauantaina 28.4. Riihipesässä Suomusjärvellä Salossa. Hankemessuilta saa tietoja hankerahoituksesta ja hankkeen hakemisesta. Paikalla on erilaisia hankkeita ja hanketoimijoita kertomassa toiminnastaan. Hankemessut alkavat kello 11. Messujen 50 ensimmäistä kävijää saa vihreän ämpärin.

-Hankemessut on tarkoitettu kaikille hanketoiminnasta kiinnostuneille. Paikalla on parikymmentä hanketta, joilta voi kysellä hankkeen toteuttamisesta. Mukana on sekä yleishyödyllisiä hankkeita että yrityshankkeita, toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

-Karkkilassa Ahmoon työväentalon korjaushankkeissa tehtiin 7800 talkootuntia. Heiltä voi kysellä kokemuksia talkootyöstä. Vihtijärvellä Vihdissä on kehitetty kylää vuosien ajan useissa hankkeissa. Nyt siellä mm. rakennetaan luontopolkuja. Heiltä voi kysellä, miten kylän monipuolinen kehittäminen onnistuu. Salosta on mukana mm. Halikon
VPK, jolla on kiinnostava Oman kylän turva – hanke, Teuri listaa.

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna avaa hankemessut kello 11. Tietoiskuissa kerrotaan Leader-toiminnan tuloksista ja hankkeen hakemisesta sekä annetaan vinkkejä viestintään. Kello 13 Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta kertoo kylätoiminnan uusista tuulista. Hankemessut päättyvät kello 14.

Hankemessujen pitopaikka on Riihipesä, osoitteessa Kitulantie 11, Suomusjärvi, Salo. Ykkösakseli tarjoaa vieraille pullakahvit. Pihalla Leppäkorven-Järvenpään Maatalousnaiset myyvät keittoa, joka valmistetaan kenttäkeittimessä – sekin on Leader-tuella hankittu.

Hankemessujen ohjelma päivittyy Ykkösakselin kotisivuille: www.ykkosakseli.fi/hankemessut.