Kerroimme hääteemalehdessämme 10.1. Enna Anderssonista ja Arttu Kuoreisesta sekä heidän tulevista häistään ja niiden suunnittelusta. Nyt häät on juhlittu, he ovat aviopari ja Anderssonista on tullut Kuoreinen, joten palasimme aiheeseen ja kysyimme, kuinka häät sujuivat.

Tuore aviopari Enna ja Arttu Kuoreinen olivat häiden jälkeen onnellisissa tunnelmissa. -Tuntuu entistä paremmalta koko ajan ja rakkaus kasvaa päivä päivältä. Joka aamu on ihanampi herätä toisen vierestä, Enna Kuoreinen kuvaa. (Kuva: Janne Ilvonen Photography)

 

Enna ja Arttu Kuoreinen tapasivat toisensa viisi vuotta sitten Nummelan Antoniossa. Juttu luisti heti ensitapaamisessa ja pian muutettiinkin jo yhteen. Pari vihittiin avioliittoon 17.2. Lohjan Pyhän Laurin kirkossa ja hääjuhla pidettiin Åsvallassa. Juhlat olivat perinteiset, mutta rennot. Tunnelmaa talviseen iltaan luotiin mm. tuikuilla ja kynttilöillä. Kaiken kaikkiaan juhlat menivät hienosti.

-Ne menivät todella hyvin, kaikki sujui niin kuin oli suunniteltu, kertoo Arttu Kuoreinen.

-Kaaso ja bestman hoitivat tehtävänsä hienosti, joten saimme itse nauttia täydellisesti päivästä. Pystyin olemaan rauhallisin mielin, vaikka usein lähden helposti itse touhuamaan, kertoo puolestaan Enna Kuoreinen.

Säänhaltijakin oli hääparin puolella.

-Toivoimme hyvää keliä, pakkasta ja lunta ja saimme sitä, Arttu Kuoreinen sanoo tyytyväisenä.

Kuoreiset kertovat, että talvihäät olivat juuri heidän näköisensä ratkaisu.

-Valkoinen maa ja valkoiset puut ovat todella harmonisia. Kesä on ihana, mutta olen enemmän talvi-ihminen. Oli todella tunnelmallistakin, kun meillä oli juhlapaikalla tuikkuja pilttipurkeissa ja kelluvia kynttilöitä isommissa lasipurkeissa, Enna Kuoreinen kertoo.

-Puvussakaan ei tule talvella kuuma, lisää sulhanen.

 

Musiikkia, leikkejä ja punaherukkavalkosuklaakakkua

Juhlaan kuului perinteisiä leikkejä, kuten ”minä vai hän -kenkäleikki”, vieraille suunnattu parin lempiasioita käsittelevä tietovisa sekä morsiamen ryöstö.

-Sain Ennan takaisin, vaikka valitsinkin väärän säären, onneksi en kuitenkaan karvaisinta. Kaverini oli sheivannut oman säärensä hämäykseksi, Arttu Kuoreinen kertoo.

Perinteiden mukaisesti ohjelmassa oli myös sukkanauhan ja morsiuskimpun heitto, puheita sekä sulhasen siskon musiikkiesitys. Musiikista vastasi kitaraduo Kalme & Robertsson.

-Se oli ihan huippu ja sai pidättäytyvämmätkin vieraat tanssimaan, kehuu Enna Kuoreinen.

Hääpaikka Åsvallakin saa parilta kehuja, sillä kaikki reilut 80 vierasta mahtuivat mukavasti yhteen isoon tilaan.

Häämenuun kuului mm. Gasthausin lihapullia, curryaurajuustokanaa, uunivihanneksia ja perunoita, morsiamen sisaren tekemiä salaatteja ja saaristolaisleipää sekä St. Honoresta morsiamen lempikakku eli punaherukkavalkosuklaakakku.

Hääkuvat otti Arttu Kuoreisen työkaveri. Hän tallensikin kuvina koko päivän häihin valmistautumisesta lähtien. Sää suosi myös kuvaushetkellä, kun hääkuvat käytiin ottamassa mm. Liessaaren sillalla.

Hääautona toimi vuoden 2018 mallia oleva BMW, jonka morsiamen autoliikkeessä työskentelevä isä oli hankkinut.

-Se oli aivan upouusi. Oli kyllä siisti, Enna Kuoreinen kehuu.

-Koko päivä meni ihan nappiin. Ei voi liikaa kiittää kaikkia, jotka tekivät hommia sen eteen, että saatiin tehtyä meidän päivä, Arttu kuoreinen tiivistää.

Enna ja Arttu Kuoreisen hääkuvat otettiin upeassa säässä Liessaaren sillalla ja sen lähiympäristössä. (Kuva: Janne Ilvonen Photography)

 

Oli äärettömän hyvä fiilis”

Häät eivät jännittäneet paria juuri etukäteen.

-Olin viikolla todella levollisin mielin. Hääpäivän aamuna oli pientä jännitystä, mutta sekin hävisi, kun juhlallisuudet saatiin käyntiin. Sitten oli todella rento fiilis, Arttu Kuoreinen kertoo.

-Jännitys aaltoili, mutta aamukin oli kampauksineen ja meikkeineen hyvin rauhallinen. Itse ei juuri tarvinnut stressata, kun kaikki oli organisoitu. Sain vain nauttia, sanoo puolestaan morsian.

Juuri ennen h-hetkeä sentään jännitti hieman enemmän.

-Odotimme isäni kanssa kirkon ovien takana ja pieni vinkaisu minulta pääsi, kun ovet aukesivat. Äitini sanoi, että se kuului etupenkkiin saakka. Nopeasti kirkon käytävä meni, vaikka harjoituksissa se tuntui pitkältä, Enna Kuoreinen kertoo.

Alttarin äärellä oltiin hyvissä tunnelmissa.

-Oli äärettömän hyvä fiilis. Yritin keskittyä siihen, mitä pappi sanoo, että muistaisin sen myöhemminkin, Enna Kuoreinen kertoo.

-Pientä jännitystä oli, mutta levollinen ja hieno hetki se oli, tiivistää Arttu Kuoreinen.

Pappi Piia Korpijaakko saa parilta kiitosta.

-Hän oli loistava ja käytti hyvin kertomiamme asioita. Arttu harrastaa palapelejä ja kun pappi sanoi, että palaset loksahtavat paikoilleen, alkoi minulla alahuuli väpättää, Enna Kuoreinen sanoo.

Vihkimisen jälkeen häävieraat odottivat pihalla kaaressa tähtisadetikkujen kanssa.

 

Pieni häämatka ennen arkeen paluuta

Häiden jälkeen pari lähti pienelle häämatkalle.

-Sellainen sopiva, pieni rentoutuminen häiden jälkeen, ettei mennä suoraan kotiin. Se teki hyvää, Arttu Kuoreinen kertoo.

Hääyö vietettiin Siuntion kylpylässä. Siellä parille oli järjestetty sviitti, vaikka he eivät olleet sellaista varanneet.

-Sviitti oli upea ja yllätys hyvä, pari tiiviistää.

Seuraavana aamuna edessä oli hieman juhlapaikan siivousta ja sen jälkeen lähtö risteilylle Turusta Tukholmaan Viking Gracen kyydissä.

-Nautimme siellä live-musiikista ja toistemme seurasta, Enna Kuoreinen tiivistää risteilyohjelman.

Risteilyn jälkeen pari vietti vielä yhden yön Turussa hotelli Caribiassa. Varsinainen häämatka on kuitenkin vielä edessä. Pari aikoo suunnata keväällä tai kesällä Etelä-Euroopan lämpöön.

-Se tulee olemaan ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme, he kertovat.

Avioliiton satamaan purjehtineen parin tunnelmat ovat nyt kaikin puolin hyvät.

-Tuntuu entistä paremmalta koko ajan ja rakkaus kasvaa päivä päivältä. Joka aamu on ihanampi herätä toisen vierestä, Enna Kuoreinen kuvaa.

-Fiilis on todella hyvä, sanoo myös Arttu Kuoreinen.

SMS