Tänään: 18.07.2024

kesä ja Lohja

Lohja on kesäkaupunki, ainakin mitä tulee alueella oleviin kesäasuntoihin. Lohjan talousalueella on tuhansia kesäasuntoja, mikä tarkoittaa myös tuhansia kesäasukkaita. Miten se näkyy katukuvassa, millaisia kesätapahtumia Lohjalla on?

Kesälehti Lännen Helmessä listasimme silloin tiedossa olleet kesätapahtumat sekä Lohjalta että lähialueilta, mutta nyt listaamme vain Lohjan alueen tapahtumia. Kävimme nimittäin tutustumassa Visit Lohjan kalenteriin, ja sieltä löysimme nämä muutamat tapahtumat tähän esille vinkiksi.

Lapsiperheille Lohja on täynnä upeita mahdollisuuksia. Pääset vierailemaan biisonitilalla tai seikkailemaan 100m syvyydessä aidossa kaivoksessa joko osallistumalla mielenkiintoisille päivittäin järjestettäville opastetuille kierroksille tai aivan itsenäisesti vaikkapa jännittävää peikkoluolaa tutkien. Lohja Spa on avoinna myös kesä aikaan houkutellen perheen vesipetoja viettämään ilon täyteistä päivää lämpimissä altaissa. Urheilullisen energian saa taltutettua vaikkapa Kisakalliossa, jossa lajivaihtoehdoista löytyy vaikka joka perheen jäsenelle omansa. Myös perheiden yhteiseen retkeilyyn on Lohjalla hurjasti vaihtoehtoja ja yksi tämän kesän uutuuksista on vesiyhteys Lohjan edustalla sijaitsevaan Ollisaareen, jossa pääsee viettämään ihanaa kesäpäivää vaikkapa riippumatossa keinuen.

Käsityötorstai Lohjan Museolla 11.7.
Lohjan Museolla esitellään kesän aikana perinteisiä kädentaitoja. Torstaina 4.7. kello 14-16 järjestetään kehräysnäytös, torstaina 11.7. ja 18.7. kello 14-16 lautanauha-työnäytös ja 25.7. kello 14-16 värttinäkehräyksen työnäytös. Tervetuloa tutustumaan.

Kulttuurikävely 2024: Arkkitehtuurin helmiä Lohjan keskustassa 11.7.
Kesän 2024 torstain kulttuurikävelykierrokset järjestetään torstaisin klo 18 aikavälillä 6.6.-29.8.2024 (huom. ei kierrosta 20.6). Kulttuurikävelyt ovat oiva tapa tutustua kaupunkiin, menneeseen elämään ja eri teemoihin oppaan tarinoiden värittämänä. Kesän aikana tutustutaan mm. Lohjan keskustan arkkitehtuuriin, Elias Lönnrotin Sammattiin sekä Hiidensalmen asuntomessualueeseen. Kulttuurikävelykierrokset toteuttaa Lohjan oppaat yhteistyössä Lohjan Matkailupalvelukeskuksen kanssa.

Puujärviviikonloppu pe-su 12.-14.7.
Paikkana Karjalohjan Seurojentalo. Perjantaina Torsti Salosen esitys ja lauantaina l uvassa arpajaiset, ongintaa, torihulinaa, vesistötietoa ja Veli-Pekka Väisäsen musiikkia sekä tietysti perinteinen Puujärvivalssi. Sunnuntaina hyväntekeväisyyskonsertti kello 19-22. Esiintyjinä Sami Yaffa & bändi sekä Paleface.

Perheiden perinnepäivä Lohilammen museolla
Perheiden perinnepäivä järjestetään kolmannen kerran Johannes Lohilammen museolla 13.7.2024 kello 12–16. Tapahtuma on maksuton. Taidenavetan salissa nähdään nukketeatteri Taiga-Maton esitys Väinö ja vene ja lisäksi eteisessä toimii pop-up-kahvila, josta voi ostaa pientä purtavaa. Museoalueella on tarjolla askartelua, rastirata ja opastuksia museoon.

Lohjan taideyhdistyksen kesänäyttely
Tervetuloa Lohjan taideyhdistyksen kesänäyttelyyn!
Kässän talolla ja piha-alueella, 2.-14.7.2024

Näiden tapahtumien lisäksi Lohjalla on monipuolinen tapahtumatarjonta aina karaokesta viinijoogan kautta erilaisiin kulttuurikierroksiin ja ravintoloiden tapahtumiin.
Tarjolla on myös urheilutapahtumia, musiikkia ja mahdollisuuksia tutustua uusiin mahdollisiin harrastuksiin erilaisten pienkurssien parissa.

Kesä ja Lohjan tori

Kauppatorilla toripäivät ovat kesäaikana: 1.5.–30.9. tiistaina, torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 7.00–14.00 (kesä-heinäkuussa myös keskiviikkoisin klo 7.00–14.00).
Torilta saat niin kesäkukkia, kuin marjoja, perunaa, ja muitakin kesätuotteita torimyyjiltä.
Heinäkuussa on vielä yksi Tori Open Stage tapahtumakin, lauantaina 20.7. Lemmy ry on pitänyt jo kaksi lauantai-tapahtumaa 15.6. ja 6.7. ja nyt on vuorossa kolmas ja viimeinen. Tapahtuman mahdollistavat Lemmy ry, Fallen Audio, KELMU sekä Delta Sound. Lavalla nähdään Camillan bilebändi, Bluespace sekä Hammerred.


Elokuussa torille on tulossa 10.8. Laurin päivän tapahtumat ja syyskuussa ovat vuorossa Lohjan Syysmarkkinat ja Tivoli Sariola.

Kesäteatteri ja Trala

Teatteri Trala tuottaa kesällä 2024 Marianne Tikkasen käsikirjoittaman musiikkinäytelmän Teuvo ja Paperitaivas. Teuvo ja Paperitaivas on hauska ja koskettava musiikkinäytelmä jonka tarina sijoittuu Hornankoskelle pienen paperitehdaskaupungin ympärille. Nyt tehdasta uhkaa lakkauttaminen. Toisille tehdas edustaa paperitaivasta, toisille tylsää elämää tehtaan varjossa.
Näytelmän ensimmäiset näytökset ovat olleet huima menestys, eikä vapaita paikkoja ole jäänyt – mutta tuleville esityksille on vielä lippuja saatavissa heinäkuun ja elokuun näytöksiin!

KO

Kommentoi kirjoitusta