Tulevana lukuvuonna suomalaisen yhteiskunnan arvokkaita perinteitä koulutuksen ja kulttuurin saralla tarkastellaan Hiiden Opistossa tulevaisuudesta käsin. Mitä tulevaisuudessa muistellaan ja pidetään arvokkaana oman aikamme saavutuksena, tulevaisuuden perinteenä? Esimerkiksi korona on pakottanut meidät ottamaan ison digiharppauksen kaikilla elämänalueilla. Tämän päivän digi on tulevaisuuden perinnettä. Opistossa luomme kovaa kyytiä uusia käytäntöjä oppimiseen ja opetukseen niin, että lähiopetuksen keralla sähköiset oppimis- ja toimintaympäristöt tulevat olemaan arkipäivää. Digitys on meille oppimisen paikka, mutta myös väline. Sen avulla opiskelemme lähiruuan tuotantoa omalla kasvimaalla, omasta itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtimista, villasukkien neulomista, kännykän käyttöä tai opimme eurooppalaisia kieliä: perehdymme tulevaisuuden perinteisiin parhaimmillaan, kyllä!

Lukuvuoden 2020–2021 opinto-ohjelma ja sähköinen opinto-opas julkaistiin tänään 1.7. Hiiden Opiston nettisivuilla. Opinto-opas jaetaan koteihin 20.7.–29.7. Nettisivuilla voi tutustua tulevan lukuvuoden kurssitarjontaan hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisten alkamista.

Ilmoittautuminen kursseille

Ilmoittautumiset alkavat porrastetusti elokuussa. Ti 4.8. klo 11.00 alkaa ilmoittautuminen taiteen, näyttämötaiteiden, tanssin ja liikunnan kursseille, ke 5.8. klo 11.00 kielten ja musiikin kursseille, to 6.8. klo 11.00 kädentaitojen ja yhteiskunnallisten aineiden ja atk:n kursseille ja ke 11.11. klo 9.00 kaikille kevätkaudella 2021 alkaville kursseille. Ilmoittua voi opiston verkkosivuilla tai puhelimitse 019 369 1498. Lukuvuosi käynnistyy maanantaina 31.8. Hiiden Opiston toimisto palvelee 3.8. alkaen ma-to 9.00–12.00 ja 13.00–15.00. Toimisto on avoinna 31.8. alkaen ma-to 12.00–17.00.

Toimiston väki: toimistosihteeri Tarja Saarinen (vas), toimistosihteeri Riikka Kunttu, toimistoharjoittelija Soile Suutari ja liukumäessä suunnittelija Karoliina Salmela.

Yli 670 kurssia

Lukuvuoden 2020–2021 kurssitarjonnasta löytyy yli 670 kurssia Lohjan, Vihdin ja Siuntion alueella. Laajassa opinto-ohjelmassa on paljon tuttuja ja suosituksi osoittautuneita kursseja, kuten kuvataidetta, kahvakuulaa, liikuntaa, sijoittamisen ja kielten kursseja. Kädentaidoissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Atk ja media kursseilla taas löydetään ratkaisuja digipulmiin ja otetaan käyttöön etätyöskentelyynkin sopivat verkkoalustat, kuten Skype.

Hiiden Opistossa voi opiskella myös avoimen yliopiston opintoja, kuten kasvatustieteitä, erityispedagogiikkaa ja psykologiaa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa. Ilmoittautumiset avoimen yliopiston opintoihin ovat käynnissä koko kesän opiston nettisivuilla.

Turvallista opiskelua Hiiden Opistossa

Hiiden Opistossa seurataan koronavirustilannetta ja noudatetaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Kurssille saapuessasi noudatathan THL:n ohjeistuksia, etkä saavu oireisena paikalle. Tarvittaessa lähes kaikki kurssit siirretään etäopetuksena toteutettaviksi. Etäopetus sisältää opettajan järjestämät nettitunnit esimerkiksi videoyhteyden välityksellä. Nettitunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta.