Ekologiset Hiidenlinnan lehtikullatut tornin huiput vastaanottavat kesäkauden elämyspuiston kävijöitä.

Somerniemellä sijatseva elämyspuisto Hiidenlinna Park Resort valmistautuu juuri alkavaan kesäkauteen. Uutena, upeana detaljina uudistetut portin huiput, jotka saivat lehtikultauksen talven aikana. 

Kultaajamestarit Raimo ja Mikko Snellman suorittivat lehtikultauksen ekologisesti ja eettisesti puhtaan kotimaisen kullan kanssa.

Tämä kulta on Ivalon Tankavaaran jokihiekasta painovoimaeroteltua kultaa. Taatusti siis kotimaista ja tarkasti lehtikullaksi sopivaksi puhdistettua.

Raimo Snellman

Mitään haitallisia kemikaaleja ei puhdistuksessa käytetty.  Työvaiheita oli kymmeniä, alkaen pohjatöistä. Kaikki alkoi pinnan hiekkapuhalluksesta.  Kultalehdet itsessään ovat 8x8cm kokoisia ja niitä meni 650 kappaletta huippuihin. Työhön meni muutamia viikkoja talven aikana. 

Lehtikultaus on kestävää. Näiden huippujen arvioitu kestävyys on kymmeniä vuosia, ja huolto on helppoa, sillä lika ei juuri lehtikultaan tartu. Hiidenlinna portin huiput ovat vasta toinen kohde tällä Tankavaaran ekologisella kullalla, ensimmäinen kohde on Hämeenlinnan ortodoksikirkolla. Työnalla on Valtioneuvoston kanslian omistamia kalusteita, sekä Viron ortodoksikirkon ulkoristit.

Mikko Snellman

Idea lehtikultaukseen lähti, kuikas muutenkaan, kuin itse Tankavaaralla kahvittelun yhteydessä. Samaan pöytään sattui Snellmanin kultaajamestarit, Hiidenlinnan Sami Uotila, sekä Lapin kullankaivajainliiton puheenjohtaja Markus Touru. Viime kesäkauden päätteeksi Hiidenlinna toimitti huiput Snellmaneille ja nyt ne nostettiin tornien huipuille loistamaan tulevan kauden kunniaksi.

Koulutapahtumia ja tyky-päiviä Hiidenlinnalla vietetään tästä viikosta eteenpäin ja virallisesti kausi päästään aloittamaan tiistaina 7.6.

Jatkuvasti uudistuva Hiidenlinna lupaa jälleen uutuuksia tulevalle kaudelle. Seikkailupuisto on aktiviteeteista suosituin, mutta paljon muutakin on tarjolla jo aluemaksulla: eläinpuisto, pumptrack, pomppulinnoja, itse Hiidenlinna, peikkometsä, Ritari Ässän K.I.T.T. jne. 

Sami Uotila

Mikäli sinua kiinnostaa kestävä ja ekologinen lehtikultaus ja tiedät sopivan kohteen, niin meihin saa ottaa yhteyttä www.kultaus-snellman.fi

kultaajamestari Raimo Snellman

Kuvassa vasemmalta: Sami Uotila, Raimo Snellman ja Mikko Snellman