(Kuva: Jan Kåre Rafoss)

 

Höljesin osakilpailu ei tuonut tavoiteltua finaalipaikkaa RX2-luokassa ajavalle Sami-Matti Trogenille. Ruotsin Höljesissä oli jälleen kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja, ja ennätysmäärä RX2-luokan kilpailijoita viettämässä ”Magic Weekendiä”. Se osoittaa Höljesin arvostuksen niin tiimien kuin katsojienkin silmissä. Set Promotionin väreissä kilpailevalle Trogenille kysessä oli kauden kolmas viikonloppu legendaarisella rallicrossradalla.

Esimakua Trogenin vauhdista saatiin harjoituksissa; ensimmäisestä radalla käynnistä oli tuloksena neljänneksi nopein aika, mutta toisessa paluu varikolle tapahtui hinausauton avulla, kun autoon iski sähkövika.
Varsinainen kilpailu alkoi perjantaina kahdella alkuerällä. Ensimmäisessä Trogen oli loistavassa vauhdissa, karkasi heti lähdöstä sarjajohtajan nenän eteen ja pyyhälsi kärjessä ensimmäisellä kierroksella, kunnes taivas synkkeni. Kardaani meni poikki ja lohjalaiselle jäi startista luu käteen. Toisessa erässä Trogenin kohtaloksi koitui periksiantamattomuus, hän ajautui taisteluun kilpakumppanin kanssa hukaten tähän liikaa aikaa. Sijoitus kahden erän jälkeen oli 23.

– Hieno fiilis kilpailla taas Höljesissä. Porukkaa oli katsomoissa paljon jo perjantaina, ja tunnelma korkealla myös varikolla. Ensimmäinen startti onnistui ja olin kärjessä, ajoin ruotsalaiskuskia karkuun, kunnes meno katkesi kuin seinään. Kardaani meni poikki ja homma oli siinä. Toisessa erässä liikaa kolistelua eikä aika ollut hyvä, Trogen kertaa.

Perjantaina kerättyjen pisteiden mukaan kuljettajat jaettiin lauantain alkueriin, ja Trogen näytti osaamistaan kahden voiton edestä. Perjantainen keskeytys kuitenkin kummitteli taustalla, ja semifinaalipaikan saalistaminen oli yhden pisteettömän startin vuoksi vaikea tehtävä.

– Sain hyvän lähdön ja voitin, mutta auto tuntui vähän puskevan. Siinä meni muutamia arvokkaita sekunnin osia jotka vaikuttivat kokonaistilanteeseen, joten tiimi teki pieniä parannuksia seuraavaa lähtöä varten. Olin kokonaisajoissa kolmannen alkuerän seitsemäs, eli se meni ihan kohtalaisesti. Viimeisen erän lähdössä oli kolistelua, takarengas sai osumaa ja se haittasi ajoa, mutta tulin jälleen ykkösenä ruutulipulle. Aika ei kuitenkaan riittänyt, ja se finaalipaikka jäi saamatta. Olin lopulta viidestoista, eikä se tyydytä kun tavoite oli asetettu korkeammalle, Trogen päättää.

Hän kilpailee seuraavan kerran Crosskart Xtreme SM-sarjan osakilpailussa 8.7. Kauhajoella. RX2-sarja jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, silloin MM-karavaani on siirtynyt Kanadaan.

(Kuva: Jan Kåre Rafoss)