Lohjan Huoneteatteri on kuuden lohjalaisen teatteriaktiivin Minna Hakalan, Marja Kosken, Hannamaija Nikanderin, Kari Heinosen, Jaakko Kivistön ja Niko Mikkosen muodostama värikäs kollektiivi, joka tuottaa intiimejä ja omaehtoisia teatteriesityksiä vaihtuviin ympäristöihin, tiloihin ja miljöihin. Nimensä mukaisesti siis teatteria huoneisiin. Lisäksi teatteri tarjoaa erilaisia viihdepalveluita, kuten näytelmiä, sketsejä, runonlausuntaa, satuja, kuorolaulua sekä juontajia yritysten, järjestöjen ja yksityishenkilöiden juhlatilaisuuksiin ympäri lähiseutuja. Uusimaalaiselle yleisölle Huoneteatteri on tullut tutuksi Lohjan katukuvassa mm. Menneen ajan joulumarkkinoiden viime vuoden hitiksi nousseen Tiernabattlen sekä erilaisissa tapahtumissa kiertäneen Runoseinän myötä. Syksyn näytelmät Seinen rannalla ja Yllätys ovat teatterin toinen oma näytelmäkokonaisuus viime syksynä esitetyn Ilmiöitä-näytelmän jälkeen.

Pienoisnäytelmiä Lohjan syksyyn

Lohjan Huoneteatterin syksyn ensi-ilta koostuu kahdesta pienoisnäytelmästä Seinen rannalla ja Yllätys. Molemmat esitetään saman illan aikana Café Laurissa perjantaina 25.10. ja torstaina 21.11. kello 19.00.

Seinen rannalla on osin draamallinen, osin komediallinen näytelmä ryyditettynä musiikilla ja laululla ja höystettynä pariisilaisilla tunnelmilla. Mitä tapahtuu, kun nuori suomalainen nainen ja iäkäs ranskatar kohtaavat pariisilaisessa puistossa? Seinen rannalla on Lohjan Huoneteatterin musiikillinen ilottelu, jossa naisten tuttavuus ja rakkauden kaipuu saavat aivan uuden suunnan peltirasian sisällön muodossa. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Minna Hakala, pitkänlinjan lohjalainen harrastajanäyttelijä.

Yllätys puolestaan on nauruhermoja kutkuttavaa vauhdikasta komediaa. Yllätyksessä päästään näkemään, miten asiat voivat mennä pieleen yllätyssynttäreitä järjestettäessä. Näytelmän on käsikirjoittanut lohjalainen stand up -koomikko Ursula Herlin, ja ohjauksesta vastaa viime vuonna Jussi-ehdokkuuden roolistaan elokuvassa Armomurhaaja ansainnut Hannamaija Nikander.

Seuraavaan näytelmään kerätään tarinoita ja ajatuksia lohjalaisilta naisilta

Huoneteatterilla on jo työn alla myös seuraava produktio. Teatteri naisnäyttelijät Marja Koski, Minna Hakala ja Hannamaija Nikander tekevät näytelmän naiseudesta ja naisena olemisesta. Tekotapa tulee olemaan siinä mielessä yhteisöllinen, että käsikirjoituksen pohjaksi kerätään tarinoita ja ajatuksia lohjalaisilta naisilta. Tätä varten järjestetään kaikille naisille avoin keskustelutilaisuus iltateen merkeissä Lohjan pääkirjaston Järnefelt-salissa tiistaina 29.10. kello 18.00. ”Mitä on olla nainen tässä ajassa? Tällä historialla? Mitä kannamme mukanamme ja mihin olemme menossa? Kaikilla on tarina kerrottavanaan – jos vain on joku, joka kuuntelee. Nainen. Kerro tarina.”

Lohjan Huoneteatterin väki valmiina tarjoilemaan yleisölle makeat naurut. (Kuva: Peter Kavonius)