Tänään: 24.07.2024

Toimittaja

Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto lahjoitettiin Hope Lohjalle

hyväntekeväisyys

Hyväntekeväisyyshuutokauppa tuotti 7 850 euroa. Kuvassa Hämeen Laaturemontin aluepäällikkö Juha Hyväri sekä Hope Lohjasta Katja Apell ja Ulla Roininen (oik).

 

Hämeen Laaturemontti järjesti 11.2. Lohjalla uuden toimipaikkansa avajaiset, joiden yhteydessä pidettiin hyväntekeväisyyshuutokauppa. Sen meklarina toimi Aki Palsanmäki.

-Tupa oli täynnä, paikalla oli mukavasti väkeä, kertoo Hämeen Laaturemontin aluepäällikkö Juha Hyväri.

Kyseessä oli yrityksen kolmas hyväntekeväisyyshuutokauppa. Hyväntekeväisyyshuutokaupat ovat toimitusjohtaja Kimmo Riihimäen idea. Hän on kokenut saaneensa itse paljon tukea ja haluaa nyt vuorostaan tukea toisia.

-Hän on perustanut myös Kimmo Riihimäki -säätiön, joka jakaa kädentaitostipendejä, sanoo Hyväri.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa tuotti 7 850 euroa, jotka lahjoitettiin Hope Lohjalle nuorisotyön hyväksi.

-Olemme ennen tukeneet mm. lastensairaalojen syöpäosastoja. Nyt kysyin henkilökunnallemme, kenelle lahjoitus annettaisiin ja moni ehdotti Hope Lohjaa. Yhdessä sitten päätimme lahjoituksen saajan. Lapsiperheiden auttaminen on hieno juttu, kertoo Hyväri.

 

Lahjoituksesta tukea kymmenille lapsille

Hope Lohja auttaa perheitä Hangosta aina Karkkilaan saakka.

-Lohjalta tulee eniten lahjoituksia ja lahjoittajat haluavat, että ne kohdistetaan tänne. Tätä lahjoitusta voimme kuitenkin jakaa koko alueelle, kertoo Katja Apell Hope Lohjasta.

Lahjoitus saatiin vasta, joten vielä ei ole ehditty miettiä tarkasti, mihin se kohdistetaan, mutta jotain ajatuksia on.

-Sitä voisi käyttää esimerkki harrastusten ja vapaa-ajan elämysten tukemiseen. Ostamme myös uusina sellaisia vaatteita, joita ei saa käytettynä, kertoo Ulla Roininen Hope Lohjasta.

-Uutena asiana olemme miettineet, voisimmeko tukea leiritoimintaa, kun erilaisiin harrastuksiin, kuten jalkapalloon, kuuluu myös leirejä, lisää Apell.

Kyseinen lahjoitus on iso, mutta Apell ja Roininen korostavat, että kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä koosta riippumatta, sillä jo yksi elokuvalippu riittää tuomaan iloa yhdelle lapselle. Säätiöt, yritykset ja yksityiset henkilöt tekevät jonkin verran lahjoituksia Hope Lohjalle. Niitä ei koskaan jaeta eteenpäin rahana, vaan esimerkiksi harrastusvälineinä ja elämyksinä.

-Tällaisella summalla pystymme auttamaan kymmeniä lapsia, sanoo Apell.

-Voisi sanoa, että se menee monen lapsen syrjäytymisen ehkäisyyn, lisää Roininen.

Apell ja Roininen kertovat, että Hope Lohjalla on tällä hetkellä eniten pulaa leikki-ikäisten ja koululaisten vaatteista sekä harrastusvälineistä ja -tuesta.

-Esimerkiksi suksipaketteja meille ei tule paljon, koska ne menevät myyntiin. Keväämmällä tarvittaisiin taas polkupyöriä, sanoo Roininen.

Myös auttavia käsiä tarvitaan aina.

-Meiltä löytyy monenlaista tekemistä sosiaalisen median päivityksistä, tavaroiden lajitteluun ja kuljetusapuun. Otamme kaiken avun avosylin vastaan siitä riippumatta, kuinka paljon aikaansa vapaaehtoinen voi antaa. Yritämme lisäksi huolehtia myös vapaaehtoisten jaksamisesta niin, ettei yhdelle kasaannu liikaa tekemistä. Minusta meillä on kivaa yhdessä, tämä on mukava harrastus, Apell kertoo.

 

3 400 euron kuparipannu

Ison osan potista toi Wirmax Oy:n Tommi Isopahkala, joka huusi kuparipannun 3 400 eurolla. Pannulla oli kolme eri huutajaa.

-Tuollaiseksi summa nousi, se on suurin piirtein sen verran kuin ajattelinkin, että voimme lahjoittaa. Tämä oli puhtaasti hyväntekeväisyysjuttu, pannu oli vain symbolinen esine. Huutokaupan tuoton kohde oli sen verran hyvä ja se vastasi yrityksemme tukipolitiikkaa, että huusin pannun, Isopahkala kertoo.

Wirmax Oy tukee muutenkin lasten ja nuorten urheiluharrastuksia.

-Ajatuksena on, ettei kenenkään tarvitsisi lopettaa harrastusta sen takia, ettei ole varaa. Olemme antaneet tukea myös nuorisotiloille ja kouluille liikuntavälinehankintoihin. Käytämme tällaiseen tukemiseen noin 10 000-15 000 euroa vuodessa, Isopahkala sanoo.

Hän on ollut itse mukana urheiluseuratoiminnassa ja kokemukset sieltä osoittavat, että yrityksiltä on vaikea saada tukea.

-Haluamme olla myös esimerkki muille yrityksille, että nekin voisivat lähteä mukaan hyväntekeväisyyteen, Isopahkala toteaa.

Hope Lohja: www.hopeyhdistys.fi, lohja@hopeyhdistys.fi, puh. 044 022 2311 (to 17-19.30).