Väyläviraston hankkeessa sähköistetään Hyvinkään ja Hangon välinen rata noin 165 kilometrin matkalta. Sähköistysurakkaan liittyvät sähköradan perustustyöt ja maaperätutkimus alkavat Hyvinkää–Karjaa-välillä. Työt kestävät loppukesään 2023 saakka. Sähköistysurakan eri työvaiheista saattaa aiheutua häiritsevää meluhaittaa Hyvinkään, Nurmijärven, Vihdin, Lohjan ja Raaseporin alueilla.

Väyläviraston tilaaman Hyvinkää–Karjaa-ratavälin sähköistysurakoinnin hoitaa Ratatek Oy. Toukokuussa alkavat sähkörataperustustyöt ja maaperätutkimustyöt kestävät loppukesään 2023 saakka. Paalutustyöt aloitetaan Hyvinkäältä kohti Nurmijärven Rajamäkeä, ja ne etenevät edelleen Karjaata kohti noin 500 metriä päivässä.

–Perustuspaalut lyödään maahan kaivinkoneeseen asennetun lisälaitteen avulla, josta syntyy paikallisesti melu- ja tärinävaikutuksia ympäristöön. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa ja toivomme lähiasukkaiden suhtautuvan töihin ymmärtäväisesti” kertoo sähköistysurakan projektipäällikkö Jaakko Kuosmanen Ratatek Oy:stä.

Töitä tehdään maanantaista perjantaihin klo 19.00 ja 05.00 välillä ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30 ja 05.00 välillä. Perustuksen ja paalun asennukseen liittyvä työvaihe kestää kerrallaan puolesta tunnista kolmeen tuntiin.

–Sähköistysurakka toteutetaan kahtena eri kokonaisuutena. Paalutustyöt alkoivat viime vuonna välillä Karjaa–Hanko ja nyt vuorossa ovat työt Hyvinkään ja Karjaan välillä. Hankkeeseen kuuluu myös tasoristeysturvallisuutta parantavia töitä. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuonna 2024, kertoo projektipäällikkö Harri Sakki Väylävirastosta.