Viimeiset vuodet ovat olleet oman historiamme erikoisimmat. Korona on jyllännyt omaa reittiään ympäri maailman ja saanut aikaan yhteiskunnissa muutoksia, jotka eivät ole palautuneet, eivätkä välttämättä edes palaudu: etätyöt, digitalisaatio, muuttunut arki. Puhumattakaan sitten Euroopan tilanteessa, missä eskaloitunut Ukrainan konflikti näkyy taloudessa ja ihmisten kärsimyksessä tavalla, mitä emme ole oman elämämme aikana vielä kokeneet – ja tuntuu, ettei tämä ole kaikki vielä lähelläkään loppuaan.

Tämän kaiken maailmanpoliittisen tilanteen äärellä saatamme helposti unohtaa oman itsemme. Me emme voi mitään maailmantilanteelle, mutta itsellemme me voimme. Tästä syystä Ykkös-Lohja on ottanut vuodelle 2023 yhdeksi isoksi teemaksi hyvinvoinnin. Eikä kyse ole vain liikunnasta, vaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ja niistä pienistä asioista, joiden avulla jokainen meistä voi voida paremmin.

Hyvinvointi on meidän jokaisen oma asia

Me monesti tiedämme tarkastikin, mitä meidän pitäisi tehdä. Jostain syystä emme kuitenkaan tee niin, vaan löydämme tapoja selitellä tilanteitamme, tai sitten yksinkertaisesti teemme tietoisesti valintoja, jotka eivät välttämättä edistä omaa hyvinvointiamme.
Me teemme itse päätökset omasta hyvinvoinnistamme ja tekemisistämme, mutta tänä vuonna me haluamme tuoda lehtemme sivuilla entistä enemmän vinkkejä oman kehon ja mielen hyvinvointiin. Ne voivat olla todella pieniä ja helppoja muutoksia arkeen, tai sitten ne voivat olla suurempia kokonaisuuksia, joilla muutetaan omia elämäntapoja.
Ykkös-Lohja on kuitenkin tavallinen pieni kaupunkilehti, eikä meillä ole isoja resursseja lähteä tekemään isoja juttusarjoja, mutta tuomme omalla tavallamme pieniä esimerkkejä sille. Tämä lehti on jo siitä hyvä esimerkki. Vinkkejä on antamassa useampia ammattilaisia eri aloilta, ja toivomme että pääsemme antamaan näitä enemmänkin vuoden kuluessa eteenpäin.
Me emme ehkä pysty vaikuttamaan paljon maailmantilanteeseen, mutta me voimme monesti vaikuttaa oman kehomme tilanteeseen.

Hyvinvointi ja me

Hyvinvointiin liittyy monta asiaa. On ruokavaliota, liikuntaa, unta, juomista, ja sitten on myös se sosiaalinen puoli. Meidät on tehty olemaan toisten seurassa, eikä digitalisaatio ole ollut tässä ainoastaan hyvää tuova teknologinen kehitys.
Jos sinulla on kerho, yhdistys ja jotain toimintaa, johon liittyy yhdessä tekeminen kohtuullisen aktiivisesti, ota yhteyttä toimitukseen, ja katsotaan jos saisimme teistä tehtyä pienen artikkelin jossain vaiheessa tätä vuotta. Se, että Lohja täyttää tänä vuonna 700 vuotta ja me 35 vuotta ovat hyviä syitä nostaa esille erilaisia paikallisia palveluita, jotka voivat olla todella tärkeitä oman hyvinvointimme, ja muiden hyvinvoinnin suhteen.
Tervetuloa tutustumaan myös www.ykkoslohja.fi sekä Facebook sivujemme sisältöön, ja ottamaan osaa Facebookin keskusteluihin.

KO