Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Hyvinvointiluennolta työkaluja perheen hyvinvointiin

hyvinvointi, perhe, psykologia

Anu Tikka (vas) ja Sari Hankimo haluavat tarjota työkaluja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

 

Anu Tikka (RatkaisunAvain Oy) ja Sari Hankimo (Aito Wellness Oy) järjestävät perheille ilmaisen hyvinvointiluennon maanantaina 7.5. kello 18.15-19.45 Novagon tiloissa (Nummentie 12, Lohja). Luennolta saa vinkkejä esimerkiksi kuormittavan arjen helpottamiseen sekä perheen hyvinvoinnin edistämiseen. Tikka ja Hankimo haluavat järjestää nimenomaan ilmaisen luennon, jotta jokaisella on mahdollisuus osallistua sille varallisuudesta riippumatta. Luento on voimavaroja ja ratkaisukeskeisyyttä korostava. Vahvassa roolissa on myös dialogisuus.

-Yleisö voi tuoda esille omia näkemyksiään, sillä tarkoitus ei ole, että meillä on vain yksi paketti, jota tarjoamme. Luento on tarkoitettu ihan tavallisissa elämäntilanteissa oleville vanhemmille. Nykyään vanhemmat tiedostavat, että perheen hyvinvoinnilla on paljon merkitystä lapsen tulevaisuudelle. Ihmisillä on myös paljon tietoa siitä, mitä he haluaisivat, mutta tarvitaan joku, joka auttaa löytämään oikeat reitit ja työkalut, Tikka kertoo.

Kyse on matalan kynnyksen luennosta.

-Ihmiset odottavat yleensä liian pitkään ennen kuin hakevat apua asioihin. Luennolla voi oivaltaa jotain, vaikkei juuri nyt olisikaan mitään kriisiä tai muutostarvetta. Tarkoituksena on, että pystyisimme luennolla tarjoamaan konkreettisia asioita ja oivalluksia, jotka kuulijat voisivat viedä saman tien omaan arkeensa, sanoo Hankimo.

-Jokaisen oma ajattelutapa vaikuttaa ihmisen toimintaan ja perheen hyvinvointiin. Työvälineiden avulla lähdemme hahmottamaan oman elämän tärkeimpiä hyvinvoinnin muutoskohtia. Tavoite on, että jokaisella on jokin ajatus mukana kotiin lähtiessä, Tikka tiivistää.

Luennolle otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautua kannattaakin pian osoitteessa andajato@gmail.com.

 

Hyvinvoinnin ammattilaiset yhdistivät osaamisensa

Hankimo on personal trainer ja psyykkinen valmentaja.

Teen terveyspuolen yksilövalmennuksia, joiden pääpaino on elämänmuutoksessa. Siihen liittyvät vahvasti muutkin asiat kuin ruokavalio ja liikunta, koska henkilön terveyskäyttäytymistä ei voi erottaa kontekstista. Tulee huomioida kokonaisvaltaisesti elämäntilanne ja koko perhe, Hankimo sanoo.

Tikka on sosionomi, neuropsykiatrinen valmentaja, yhteisöpedagogi ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja.

Toimimme kumpikin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentajina. Oma kokemukseni tulee kuntouttavalta puolelta. Nyt olen siirtynyt yrittäjäksi ja haluan tarjota perheille palveluita silloin, kun he kokevat elämäntilanteen haastavaksi, Tikka avaa.

Tikan ja Hankimon yhteistyö alkoi, kun he kohtasivat toisensa harrastuksen puitteissa.

-Meillä on molemmilla samanlaisia intressejä ja olemme pienyrittäjiä. Mietimme, miten voisimme yhdistää osaamisemme niin, että ammattitaitomme täydentäisivät toisiaan, Tikka kertoo.

Hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuus on yhteinen näkemyksemme. Haluamme, että asiakas löytää sen, mitä hänen tulee tehdä elämänmuutoksensa eteen. Ne asiat vaihtelevat hyvin paljon, hän jatkaa.

He aikovat jatkaa yhteistyötä myös hyvinvointiluennon jälkeen.

-Tarkoitus on järjestää enemmänkin luentoja. Sosiaalisessa mediassa voi ehdottaa niiden aiheita (Facebook, Anu Tikka RatkaisunAvain Oy). Siellä on tietoa myös tulevista tapahtumista. Syksyllä on tulossa myös perheille suunnattu pienryhmävalmennus, Tikka kertoo.

Tikka ja Hankimo antavat myös yrityksille koulutusta työhyvinvoinnista.

-Nykymaailmassa ymmärretään, että työntekijän hyvinvointi hänen omassa arjessaan vaikuttaa myös työtehoon, Tikka toteaa.

SMS