Kolminkertainen olympiakävijä Marjo Yli-Kiikka panee edelleen tiukasti kampoihin nuoremmille haastajilleen. (Kuva: Mika Vuolle)

 

Ilma-aseiden Suomen mestaruudet ratkotaan Lohjalla Kisakallion urheiluopistolla 5.4.-8.4. Kilpailuissa on lajeina 10m ilmapistooli, ilmakivääri, ilmaolympiapistooli, ilmakiväärin asentokilpailu ja ilmakiväärin makuukilpailu. Mukana ovat kaikki Suomen Ampumaurheiluliiton sarjat vammaissarjoista ja alle 16-vuotiaiden sarjoista aina Y75-sarjaan.

SM-kilpailut alkavat torstaina 5.4. vanhimpien veteraanien ilmapistooli- ja ilmakiväärikilpailuilla. Perjantaina ammutaan liikunta- ja näkövammaisten sarjat, veteraanisarjoja ilmapistoolissa, ilmakiväärissä ja ilmaolympiapistoolissa sekä ilmakiväärin asento- ja makuukilpailuita. Kilpailujen avajaiset pidetään perjantaina 6. huhtikuuta. Tilaisuudessa Sakari Kuosmanen esittää Maamme-laulun. Viikonloppuna Suomen huippuampujat taistelevat SM-mitaleista miesten ja naisten sarjoissa. Lauantaina 7.4. ammutaan Ilmakiväärin asento- ja makuukilpailu sekä ilmaolympiapistooli. Sunnuntaina 8.4. kisat huipentuvat olympialajeihin, 10 m ilmakiväärin ja ilmapistoolin kilpailuihin.

SM-kilpailuihin ottavat osaa kaikki Suomen kärkiampujat. Kisakalliossa nähdään neljän päivän aikana lähes tuhat kilpailusuoritusta ja kilpailijoita on noin 550. Tiukkoja yhteenottoja on luvassa esimerkiksi nuorten maailmanmestari Christian Frimanin ja EM-mitalisti Juho Kurjen välillä miesten ilmakiväärissä sekä naisten ilmakiväärissä, jossa on laaja ja leveä kärki. Miesten ilmapistoolissa on mielenkiintoista seurata talvella kansainvälisestikin huipputuloksen 587 pistettä ampuneen Joonas Kallion otteita.

Järjestelyistä vastaavat Kyrkslätt Skytteförening ja Rauman Seudun Urheiluampujat. Kilpailujen johtajana toimii Georg-Peter Björkqvist. Kilpailujen tarkempi ohjelma ja aikataulut löytyvät kisakallion verkkosivuilta: https://www.kisakallio.fi/fi/tapahtumat/urheilu/ilmakivaarin-ja-pistoolin-sm-kilpailu