Länsi-Uudenmaan Säästöpankin lahjoituksella hankittiin liikuntavälineitä Jalavan koululle. Välineet pääsivät heti ahkeraan käyttöön.

Kaspar Mägi ja Viivi Malmsten kokeilevat mahalautoja.

 

Länsi-Uudenmaan Säästöpankin hallintojohtaja Adrian Candolin kertoo, että pankki jakaa vuosittain osan voittovaroistaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Länsi-Uudenmaan Säästöpankin koko toimialueelle avustuksia jaetaan kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. 1 500 euron lahjoituksen sai Jalavan erityiskoulu Lohjalla.

-Luottamushenkilöltämme tuli esitys, että lahjoitus annettaisiin Jalavan koululle erityisliikuntavälineiden hankintaan. Tämä koulu onkin erittäin hyvä lahjoituskohde, sillä kyseessä on koulu, jonka oppilailla on erityisiä tuen tarpeita. Lahjoituksesta on näin enemmän hyötyä myös pidemmällä tähtäimellä. Tällä kertaa kyse ei ole pelkästään harrastustoiminnasta. Luulen, että lahjoitus meni todella oikeaan osoitteeseen, Candolin kertoo.

-Muille peruskouluille on hankittu esimerkiksi suksipaketteja. Ehdotin pankin luottamushenkilöille, että voisiko Jalavalle hankkia jotain muuta erityisliikuntaa varten, kuten luistelutukia tai erilaisia pulkkia, joita voi käyttää esimerkiksi pyörätuolin kanssa, kertoo Marika Kilpeläinen, joka kuuluu Jalavan koulun vanhempainyhdistykseen.

Nyt jaettava lahjoitus otettiin vuoden 2015 voittovaroista. Varoja kohdistetaan vuorotellen ympäristön, ikäihmisten tai lasten ja nuorten tukemiseen ja nyt oli lasten ja nuorten vuoro.

Leevi Ylitalo (vas), Vivian Hollmerus, Lauri Latva, Marja-Leena Mattila ja Miko Leivo testaavat ball bounceria.

 

Uudet välineet pääsivät testaukseen talviliikuntapäivässä

Pankin antamalla tuella Jalavan koululle hankittiin monenlaisia liikuntavälineitä, jotka sopivat nimenomaan erityiskoulun oppilaiden tarpeisiin. Niitä voivat kuitenkin käyttää muutkin ja välineitä lainataankin Roution koulun oppilaille.

-Meitä oli kolme opettajaa miettimässä, mitä varoilla hankitaan. Saimme niillä paljon oppilaitamme hyödyttäviä välineitä, joita ei ilman lahjoitusta olisi pystytty hankkimaan ainakaan tässä mittakaavassa ja näin monenlaisia. Välineitä on sekä ulko- että sisäliikuntaan, kertoo Jalavan koulun opettaja Aila Ekblad.

Lahjoituksella koululle hankittiin ball bouncer -peli, sisägolfsetti, luistelutukia, mahalautoja ja painopeitto. Ball bouncer on sählyä muistuttava peli, jossa pelataan pehmeillä mailoilla. Golfsetti puolestaan liittyy Golfliiton draivia kouluun -hankkeeseen. Mahalaudan avulla voi harjoitella mm. kehonhallintaa.

-Siinä joutuu kannattelemaan itseään, kun on mahallaan laudan päällä. Selkälihaksetkin vahvistuvat. Painopeitto taas rauhoittaa niitä oppilaita, jotka tarvitsevat välillä vahvoja aistituntemuksia, esittelee Ekblad.

Luistelutuet taas helpottavat tasapainoilua luistimilla.

-Meidän neiti luistelee innoissaan tuen kanssa. Tänä talvena onkin tullut luisteltua paljon. Luistelu on todella hyvä harjoitusmuoto tasapainon kannalta, jos lapsella on motorisia haasteita, kertoo vanhempainyhdistyksessä toimiva Terhi Virtanen.

Uusia välineitä testattiin Jalavan koululla talviliikuntapäivän merkeissä. Esimerkiksi ball bouncer -peli, golfsetti ja mahalaudat pääsivät heti käyttöön. Koulun sisätilat ja piha täyttyivät iloisista lapsista, jotka poikkesivat välillä pelin tuoksinasta myös haukkaamaan vanhempainyhdistyksen paistamia grillimakkaroita ja hörppäämään mehua.

SMS

Lauri Latva pelin pyörteissä.