Lohjalainen säveltäjä ja pianonsoitonopettaja Sanni Merruntaus sävelsi ja sanoitti jo pari vuotta sitten joululauluja, mutta tuolloin ne jäivät pöytälaatikkoon. Vuosi sitten projektiin tuli kuitenkin vauhtia.

–Tämä on ollut monen vuoden projekti. Kun vein tytön kouluun viime vuoden marraskuussa ja olin kävelemässä takaisin kotiin, laulu alkoi vain soida päässäni. Sitten lauluja tuli lisää ja ajattelin, että pitäisikö tehdä jotain, Merruntaus kertoo.

Tuossa vaiheessa hän otti yhteyttä kuhmolaiseen runoilijaan Aini Polviseen ja kysyi, olisiko hänellä jouluisia sanoja lauluihin. Niitähän löytyi, joten osa kappaleiden sanoista on Merruntauksen kirjoittamia ja osa Polvisen. Kaikki kappaleet ovat Merruntauksen säveltämiä. Kappaleista syntyi 17 laulua sisältävä levy Oi jouluinen ihme.

–Kaikki laulut ovat uusia. Kun ehdotin, että pitäisikö tehdä levy, kaikki olivat innoissaan, Merruntaus kertoo.

Levyn kappaleista pidetään konsertti Virkkalan kirkossa torstaina 1.12. klo 18.00. Konsertissa esiintyvät Merruntauksen lisäksiJorma Elorinne, Esko Sorsa, Rauno Taskila sekä Teresa ja 6-vuotias Sofia Mokkala.

–Sofia laulaa todella hienosti! Merruntaus kehuu.

Laulua säestetään konsertissa pianolla ja viululla. Tyyliltään kappaleet vaihtelevat klassisesta iskelmään. Joulupukkilauluja ei kuulla, sen sijaan hengellisiä vivahteita löytyy.

–Koitamme tuoda ihmisille lohtua. Ihmisten keskinäinen välittäminen ja rakkaus kuuluvat kappaleiden teemoissa, Merruntaus kertoo.

Konsertti on samalla uuden Oi jouluinen ihme -levyn julkaisutilaisuus. Levyn kannen on suunnitellut Nella Karvonen. Konserttiin on vapaa pääsy. Levy on myynnissä konsertissa, Mummojen joulupuodissa Virkkalassa, Suomalaisessa Kirjakaupassa ja Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla Päivälän Navetan kojussa.

SMS

Oi jouluinen ihme -levy sisältää vain uusia joululauluja. (Levyn kansi: Nella Karvonen)