Olut, siideri ja lonkero virtaavat kesäkuukausina. Lidleissä niitä myydään kesäviikkoina yli puolet enemmän kuin talvella. Kuivemmat siiderit ja uudet lonkerot kiinnostavat ihmisiä. Alkoholittomien juomien suosio jatkaa kuitenkin kasvuaan.

Siiderien ja lonkeroiden kulutus muuttuu. Alkoholilain muutos on kasvattanut kokonaisuudessaan lonkeron myyntiä. Samalla kulutusta on siirtynyt käymisteitse valmistetuista lonkeroista gin- ja vodkapohjaisiin lonkeroihin.

– Lonkeroita on tarjolla yhä erikoisemmissa mauissa ja asiakkaat testaavat mielellään perinteisen greipin lisäksi myös uusia makuja, Lidl Suomen valikoimapäällikkö Iida Seppälä kertoo.

Siidereissä kuivat juomat ovat nyt selvästi makeimpia tuotteita suositumpia. Kuivat siiderit, erityisesti kuivat omenasiiderit ja omenoiden luonnollisella käymisellä valmistetut siiderit, kiinnostavat aiempaa enemmän. Siidereistä on tapahtunut myös jonkin verran siirtymää erilaisiin juomasekoituksiin, joita on tarjolla yhä runsaammin.

Sekä siidereitä että lonkeroa ostetaan Suomessa erityisesti kesällä. Niitä myydään kesäviikkoina yli puolet enemmän kuin talviviikkoina.

Alkoholiton olut on oikea vaihtoehto yhä useammin

Alkoholittomien oluiden saatavuus ja valikoimat ovat viime vuosina kehittyneet voimakkaasti.

– Tärkein muutos on se, että alkoholittomat oluet eivät nykyään rajoitu ainoastaan peruslagereihin vaan yhä enemmän on tarjolla erikoisoluita miedompina ja alkoholittomina versioina, Seppälä sanoo.

Lidlin alkoholittomien ja mietojen oluiden valikoima  on laajentunut selkeästi. Alkuvuodesta myyntiin tuli todella suosituksi osoittautunut alkoholiton IPA ja kesällä valikoimiin saatiin myös alkoholiton vehnäolut. Pian Lidl-myymälöihin tulee myös Perlenbacher-merkin täysin alkoholiton lager.

Kokonaisuudessaan alkoholittomien oluiden myynti on vielä pientä verrattuna kaikkien oluiden myyntiin. Alkoholittomien myynnin kasvu on kuitenkin ollut reipasta. Moni juo perinteisten oluiden rinnalla miedompia ja alkoholittomia versioita ja yhä useampi myös korvaa alkoholillisen ruokajuoman tai saunajuoman alkoholittomalla versiolla.

– Ruotsista tutut mellanöl-vahvuiset oluet kasvattavat kovasti suosiotaan. Ihmiset haluavat nauttia miedompia juomia, Seppälä sanoo.

Alkoholittomien oluiden lisäksi uutta valinnanvaraa on tullut alkoholittomiin cocktaileihin, lonkeroihin ja siidereihin.

– Alkoholittomien juomien laatu ja maku ovat kehittyneet paljon. Monissa tuotteissa makuprofiilissa on päästy hyvin lähelle esimerkiksi perinteisiä alkoholillisia oluita ja lonkeroita. Tätä kautta myös tarjonta miedoissa ja alkoholittomissa juomissa on kasvanut runsaasti ja asiakkailla on enemmän varaa valita, Seppälä kertoo.

Alkoholittomien juomien suosioon vaikuttaa myös vallitseva terveystrendi.

– Yhä useampi haluaa välttää tai vähentää alkoholinkäyttöä. Merkitystä on silläkin, että alkoholittomissa oluissa on usein selkeästi vähemmän kaloreita verrattuna perinteisiin alkoholillisiin oluisiin, Seppälä selventää.

Juomauutuuksia ja muita kesäjuomia Lidlissä

André Jalbert Bretagnelainen omenasiideri 4,5%

Karlens Gin Tonic with Cucumber 5,0%

Karlens Ginger-Lime Moscow Mule Cocktail 5,0%

Alkoholiton IPA

Perlenbacher Patronus alkoholiton vehnäolut

Perlenbacher alkoholiton olut 0,0%

Steam Brew Craft Beer Session IPA 4,9%

Perlenbacher Cloudy Radler 2,5%

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Lidlin konseptin ydin on parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaminen asiakkaille iloisesti palvellen. Suomessa viime vuosina vauhdikkaasti kasvaneessa organisaatiossa työskentelee 5300 henkilöä. 182 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa, Järvenpäässä ja Laukaassa sijaitsevista jakelukeskuksista. Lisätietoa tuotteista, ajankohtaisista tarjouksista ja yrityksestä osoitteessa lidl.fi.