Lohjalla vietetään jälleen kahvilapäivää kesäkuun alussa, kuten tapana on. Tänä vuonna kahvilapäivä on torstaina 9.6. Vuorossa on nyt jo yhdeksäs kahvilapäivä. Kahvilapäivän tavoitteena on vahvistaa paikkakunnan kahvilakulttuuria.

Lohjalta löytyy kaiken kaikkiaan yli 30 kahvilaa ja kaksi omaa paahtimoa, mikä on 46 000 asukkaan kaupungille paljon. Kahvilapäivänä iloitaankin Lohjan runsaasta ja monipuolisesta kahvilatarjonnasta, joka on vain vahvistunut kuluneen vuoden aikana. Tämän vuoden Lohjan kahvilapäivän teemana on monipuolinen ja muuntautuva kahvilatarjonta. Lohjalle on tullut uutta kahvilatoimintaa sekä toimintansa päättäneiden kahviloiden tilalle että täysin uusiakin kohteita, joissa kahvia ja kahvin kanssa nautittavia herkkuja voi nautiskella.

Monella kahvilalla on selkeä oma vahvuutensa ja erikoistarjontansa. Tämä antaa asiakkaille monipuolisen kattauksen houkuttelevia kohteita. Uutuuksia Lohjan kahvilapalveluissa ovat mm. tapahtumaluontoiset gurmeeruokailut paikallisen huippukokin Mikko Utterin kanssa, kolmen keiton buffetlounas, erikoiskahvien ja laadukkaiden jäätelöiden tarjonnan lisäys, after work -illat tapaslautasen äärellä, maaseutumaiset mummola- ja puotikahvilat Lohjan eri kylissä, perinteitä vaalivat kukkakuppi tai Myrna-astiastosta kahvia tarjoilevat kohteet sekä viihtyisät, kesäiset rantakahvilat aivan veden äärellä. Unohtaa ei pidä myöskään Lohjan torikahvilan uudistumista keskustan viralliseksi munkkipossokeitaaksi. Lohjalla voit myös varmistaa koko kesän kahvit kerralla järviyrittäjien toimipaikoissa hankkimalla upean monikäyttömukin.

Kahvilapäivän aikana jokainen kahvila järjestää omantyylistään ohjelmaa tai tarjontaa. Tarkempaa tietoa ohjelmatarjonnasta löytyy kahvilapäivän Facebook-sivuilta sekä kahviloiden omilta sivuilta.


Kahvilapäivänä Lohjan kahviloissa on herkuttelun lisäksi seurata erilaisia ohjelmanumeroita. (Kuvituskuva)

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia

Kahvi on yksi maailmankaupan tärkeimmistä hyödykkeistä. Vuonna 2020 maailmassa tuotettiin 169 miljoonaa säkillistä kahvia. Suurimmat tuottajamaat olivat Brasilia, Vietnam ja Kolumbia. Kahvi antaa toimeentulon yli 100 miljoonalle ihmiselle. Maailmassa on yli 70 kahvintuottajamaata, joissa kahvi työllistää noin 25 miljoonaa ihmistä. Suomessa kahvin maahantuonti ja valmistaminen työllistävät suoraan muutamia tuhansia ihmisiä. Kahviloissa työskentelee kymmeniätuhansia täys- ja osa-aikaisia työntekijöitä. (Lähteet: International Coffee Organization, European Coffee Federation)

Suomalaiset ovat todellista kahvinjuojakansaa. Paahdettua kahvia on kulutettu Suomessa pitkään enemmän kuin missään muualla maailmassa. Vuosittain suomalaiset juovat kahvia lähes 10 kg henkeä kohden. (Lähde: Kahvi- ja paahtimo yhdistys)