Terhi Mickelsson järjestää Kanipakan Kekrit jo toista kertaa kotonaan Lieviöllä (Lieviöntie 440, 08680 Lohja) sunnuntaina kello 10.00–15.00. Mickelsson tuumaa, että ajankohta on hyvä, koska Kanipakan Kekrit tuovat mukavasti jatkoa edellisenä päivänä vietetyille Omenakarnevaaleille. Viime vuonna tapahtuma sai niin hyvän vastaanoton, että siitä on tarkoitus tehdä jokasyksyinen perinne.

–Viime vuoden tapahtuma oli menestys! En osannut odottaa sitä, kun järjestin tätä ensimmäistä kertaa, Mickelsson iloitsee.

–Kävijät pitivät siitä, että tapahtuma oli niin pienimuotoinen ja intiimi, kun se järjestettiin kotonani. He pitivät tunnelmasta. Myös keramiikkapajasta pidettiin erityisesti. Siellä sai tehdä kynttilälyhdyn, Mickelsson jatkaa.

Keramiikkapajassa tehdään tänä vuonnakin kynttilälyhtyjä, mutta halutessaan voi tehdä myös jonkin muun esineen, kuten t-kupin.

–Minä ohjaan koko ajan ja poltan työt, Mickelsson sanoo.

Hän on itse tunnettu mm. pupuaiheisista kupeistaan. Joku on saattanut olla ennenkin hänen opissaan, sillä Mickelsson opettaa keramiikkaan Inkoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten kansalaisopistoissa.

Tapahtuman ohjelma on suunniteltu niin, että se sopii kaikenikäisille. Mickelssonin poika, tunnettu beatboxaaja Rudi Rok pitää beatbox workshopin kello 12.00. Mickelssonin miniä, kuvataiteilija Äni J puolestaan vetää piirustuspajan, ja Marjaterttu Pulkkinen rautalankapajan, voi tulla vääntämään rautalangasta vaikka sydämen. Tapahtumasta löytyy myös Mickelssonin taidenäyttely, jossa on esillä mm. hänen uusia, hevosaiheisia akryylimaalauksiaan. Hevosia tapahtumasta löytyy livenäkin, sillä Mickelssonin islanninhevoset ja reilu kolmikuukautinen varsa ovat paikalla. Kanejakin pääsee katselemaan. Myynnissä tapahtumassa on erilaisia käsityöläistuotteita, kuten koreja, harjoja, monenlaisia koruja, makuhunajaa ja tyrnituotteita. Lisäksi Mickelssonin olohuone muuttuu päivän ajaksi kakkukahvilaksi.

–Miniäni sisko tekee todella hyviä kakkuja, Mickelsson vihjaa tarjottavista.

Keramiikkapajassa voi tehdä mm. kynttilälyhdyn.

Mickelsson avaa työhuoneensa ovet

Alun perin idea Kanipakan Kekreistä syntyi, kun Mickelsson haki mukaan Konstrundaniin, jossa taiteilijat avaavat työhuoneensa yleisölle.

–Yllätyksekseni minua ei hyväksytty siihen mukaan. Se harmitti, joten ajattelin, että jos en pääse siihen, voin ihan itse avata työhuoneeni yleisölle kerran vuodessa, Mickelsson kertoo.

Mukaan lähti jo tuolloin muutama muukin taiteilija, jotka toivat omia teoksiaan ja tuotteitaan tapahtumaan, kuten tälläkin kertaa.

Lohjalle Mickelsson muutti kolme vuotta sitten Helsingistä.

–Ostin tämän pikkutilan, kun hevosia alkoi kertyä. Toinen syy oli se, että työtilani Espoossa meni huonoon kuntoon ja kaupunki halusi purkaa sen. Halusin työtilan omaan pihaani, jotta on vain itsestäni kiinni, jos lähden siitä pois, Mickelsson kertoo.

Lohjalla hän on viihtynyt hyvin.

–Täällä on hyvät kulkuyhteydet, eikä minun ole tarvinnut luopua mistään opetustöistänikään. Ei tunnu, että asuisin syrjässä.

Kanipakassa hän pitää myös kursseja.

–Esimerkiksi ystävä- tai työporukat voivat tilata minulta keramiikka- tai maalauskurssin.

SMS

Tapahtumassa on esillä Terhi Mickelssonin maalauksia.