Päätoimittaja

Kansainvälistä majakkapäivää vietetään jälleen Gustavsvärnillä 18. elokuuta

majakkapäivä

Kansainvälisen majakkapäivän päätapahtuma Suomessa järjestetään jälleen Gustavsvärnin majakkasaarella Hangossa sunnuntaina 18. elokuuta. Järjestelyistä vastaa Suomen Majakkaseura.

Majakkaseura järjestää Gustavsvärniin venekuljetuksia nonstop-periaatteella Hangon Itäsatamasta klo 9 alkaen. Viimeinen lähtö Hangosta on klo 17. Vene lähtee ST1:n laiturista. Pakettimatka maksaa 15 euroa ja 5-14-vuotiailta lapsilta 5 euroa.

Yleisö voi viipyä Gustavsvärnillä niin kauan kuin viihtyy. Matkalipun hintaan sisältyy kahvi+leivonnainen sekä opastus. Saarella riittää runsaasti nähtävää ja lisäksi sumusireeninhoitajan talossa on näyttely ja Majakkaseuran tuotemyynti. Tarjolla on mm. uusi kolmen majakkaelokuvan DVD. Hanko on mukana kaikissa DVD:n kolmessa elokuvassa. Yksi elokuvista on paljon toivottu Bengtskärin tarina. Gustavsvärnissä voi ostaa myös saaren historiasta kertovan kirjan.

40 minuutin pituisen dokumentin ”Bengtskärin tarina” voi nähdä majakkapäivänä myös Hangon Kino Olympiassa klo 14. Näytös on ilmainen. Näytöksen yhteydessä elokuvateatterissa on Majakkaseuran tuotemyynti. Klo 17 sama elokuva nähdään Kässän talossa Lohjan Virkkalassa (Tynninharjuntie 21, myös toinen elokuva). Tilaisuuksissa on Majakkaseuran tuotemyynti.

Kuljetus Hangon Itäsatamasta (ST1) nonstop klo 9 alkaen (viiim. lähtö Hangosta klo 17).

Hinta: 15/5 euroa, sis. kahvitarjoilun ja opastuksen.

Bengtskärin tarina Kino Olympiassa klo 14 ja Virkkalan Kässän talossa klo 17 (vapaa pääsy).

Kaikissa tilaisuuksissa myynnissä uutuudet: Majakkasaaret 2020 -kalenteri ja Suomenlahden majakoilla -DVD (3 elokuvaa Hangosta!) + Gustavsvärn-kirja.