Karkkilan ruukkimuseo Senkka koostuu kolmesta näyttelykohteesta: Suomen Valimomuseosta, jonka yhteydessä toimivat Högfors-museo ja Galleria Bremer, Högforsin masuunista ja Karkkila-Högforsin työläismuseosta.
Suomen Valimomuseo
Valimomuseossa avattiin viime kesänä uudistunut perusnäyttely Valun jäljillä, joka esittelee Suomen valimoteollisuuden vaiheita. Museossa on esillä valimotyökaluja, -koneita ja -laitteita valimoista eri puolilta Suomea. Valimomuseon yläkerrassa sijaitsevat lisäksi Högfors-museo ja Galleria Bremer, joihin pääsee tutustumaan Valimomuseon pääsymaksulla.
Högfors-museo esittelee Karkkilan tehtaan valutuotteita 200 vuoden ajalta. Vaihtuvien näyttelyiden Galleria Bremerissä on tänä kesänä Salaa valetut -näyttely. Se esittelee Karkkilan tehtaalla valmistettuja firaabelitöitä. Firaabelit olivat tehtaan työntekijöiden valmistamia tuotteita, joita he tekivät salaa tehtaan kustannuksella tavallisesti omaan käyttöön. Firaabelien valmistus oli saman aikaisesti sekä kiellettyä että hiljaisesti hyväksyttyä, sillä ne olivat osoitus työntekijän ammattitaidosta, vaikka veivätkin tehtaan resursseja. Valimomuseo on avoinna kesällä 2.6.–15.8. ke–su klo 11–17, muulloin la–su 12–15.

Högforsin masuuni
Högforsin masuuni edustaa Karkkilan ruukkialueen varhaisinta kerrostumaa. Masuuni oli toiminnassa 1823–1915 ja siellä valmistettiin rautamalmista takki- eli raakarautaa. Malmia Högforsin masuuniin saatiin muun muassa läheisestä Kulonsuonmäen kaivoksesta, jonka malmin jalostusta varten masuuni alun perin perustettiinkin. Lisäksi Lopen ja Tammelan järvistä nostettua järvimalmia jalostettiin masuunissa. Harmaakivinen masuuni raunioitui 1900-luvulla, kun sitä ei enää käytetty, kunnes Museovirasto restauroi sen 1990-luvun lopussa. Masuunissa järjestetään yleisölle kierroksia heinäkuussa ke–su klo 11–15. Kierrokset lähtevät Valimomuseolta tasatunnein.

Karkkila-Högforsin työläismuseo
Karkkila-Högforsin työläismuseo on ulkomuseoalue, joka sijaitsee Fagerkullan kaupunginosassa. Alue on vanhaa Högforsin tehtaan työläisten asuinaluetta, ja museo kertoo heidän asuinoloistaan 1850–1990-luvuilla. Museon alueella sijaitsee viisi asuinrakennusta sekä Pakari eli leivintupa, jotka kaikki ovat alkuperäisillä paikoillaan. Asuinrakennuksiin on sisustettu työläiskoteja eri vuosikymmeniltä. Pakarissa toimii kesäisin kahvila, joka pyritään avaamaan tänäkin kesänä, jos vain koronarajoitukset sen sallivat. Työläismuseo on avoinna 16.6.–8.8. ke–su klo 12–16, jos koronarajoituksen sen sallivat.
Kaikissa Karkkilan ruukkimuseon kohteissa käy museokortti. Lisäksi kohteista on mahdollisuus ostaa yhteislippuja, joilla pääsee tutustumaan kaikkiin museon kohteisiin samaan hintaan. Tarkastathan ajantasaiset koronarajoitukset museoiden kotisivuilta.
