Cantienica on kehonhuoltomenetelmänä suuressa suosiossa etenkin Keski-Euroopassa.

 

Lohjalla pääsee nyt ensimmäisten joukossa Suomessa treenaamaan Keski-Euroopassa suuren suosion saavuttanutta kehonhuoltometodia Cantienicaa, jossa kehoa vahvistetaan sisältä ulospäin. Metodi vahvistaa kehoa, tuo tilaa niveliin, korjaa kehonvirheasentoja, parantaa ryhtiä ja tuo ihanaa keveyden tunnetta. Keho rentoutuu päästäessään irti suurten pinnallisten lihasten jännityksestä. Tunnit ohjaa metodin lisensoitu ohjaaja Sari Rautakoski. Rautakoski on entinen ammattitanssija, joka työskentelee myös näyttelijänä ja ohjaajana. Hän vastaa mm. lohjalaisen Lasten ja nuorten Teatteri Aploodin toiminnasta.

-Entisenä ammattitanssijana minulla jatkuu kehonhuolto läpi koko elämän ja olen iloinen että olen pystynyt pitämään sen mukana myös työssäni, kertoo Rautakoski.

Rautakoski omaa pitkän kokemuksen kehotyöskentelystä. Ammattitanssijan uran lisäksi hän on joogaohjaaja (RYT-200) ja pilatesopettaja, joka on opettanut mm. Tukholman Dans Akademiella. Rautakoski suhtautuu intohimoisesti kehonhuoltoon ja haluaa viedä eteenpäin työmenetelmiä, joilla jokainen voi hoitaa terveyttään ja kehoaan yksilöllisesti, kehon ainutlaatuisuutta kunnioittaen. Cantienicaan Rautakoski tutustui työskennellessään 2015 Berliinissä. Hän haki apua lonkkaongelmiinsa ja käytyään usean lääkärin, ortopedin ja fysioterapeutin vastaanotolla apu löytyi vihdoin Cantienicasta.

 

Cantienica sopii kaikille

Cantienica sopii kaikille sekä miehille että naisille, jotka haluavat aktiivisesti vaikuttaa kehonsa hyvinvointiin ja rakentaa itselleen terveellistä, tasapainoista ryhtiä. Asiakkaat ovat saaneet erityisesti apua lantion, selän ja niska-hartiaseudun epätasapainotiloihin. Cantienicassa huomioidaan erityisesti lantionpohjan lihakset, ja kyseisen alueen ongelmista kärsivät saavat apua menetelmästä.

Liikkeet sopivat hyvin kokeneista liikkujista vasta-alkajiin. Jokainen voi harjoitella juuri sen hetkisellä tasollaan ja kehittyä omassa tahdissaan.

-Sain itse Canteinicasta apua heti ensimmäisen tunnin jälkeen. Tunneillani on käynyt mm. niskarangan rappeumasta tai jäätyneestä olkanivelestä kärsiviä ja he ovat huomanneet oireittensa helpottuneen myös heti muutaman kerran jälkeen, kertoo Rautakoski.

Sari Rautakoski on ensimmäinen suomenkielinen Cantienica-ohjaaja.

 

Cantienica on suositua Keski-Euroopassa

Cantienica metodin on kehittänyt sveitsiläinen Benita Cantieni. Hän kärsi itse skolioosista ja tänä päivänä hän on täysin oireeton menetelmänsä seurauksena.

Cantienica on kehonhuoltomenetelmänä suuressa suosiossa etenkin Keski-Euroopassa, mistä löytyy lukuisia Cantienica-studioita. Lisäksi menetelmää opetetaan laajalti joogasaleilla ja kuntokeskuksissa. Nyt tehokas Cantienica rantautuu myös Suomeen. Rautakoski on ensimmäinen suomenkielinen Cantienica-ohjaaja. Hän on ohjannut Cantienica-viikkotunteja nyt 1,5 vuoden ajan. Rautakoski pitää Cantienica-tunteja Studio Flossa Lohjalla, Ilona Liikunnalla Nummelassa ja Shalassa Helsingissä.

Cantienica on tänä keväällä mukana myös suuressa liikunta-alan tapahtumassa Supertreeneissä 10.3.2018 Naantalissa, jonne odotetaan yli 2000 liikkujaa Suomen huippuohjaajien tunneille. Lohjalla Cantienicaa pääsee treenaamaan joka torstai klo 18.15-19.15 Studio Flossa (Karjalankatu 2). Lisätietoa: cantienica-method.com.