”Tiedätkö mikä on Pelophylax ridibundus? Jos et tiedä, ei hätää. Tämä ja moni muukin sammakoihin liittyvä asia selviää Vihdin kesäteatterin ihmissuhdekomediassa Salaisuuksia ja sammakonreisiä. Vauhtia ja yllätyksiä on tiedossa, kun kyläyhteisöön saapuu mestarikokki Ranskanmaalta. Siitä se soppa syntyy, mutta myös selkenee…

Salaisuuksia ja sammakonreisiä -näytelmän tekijät ovat lomailleet liki neljä viikkoa. Näytöstauko on perinteisesti ollut heinäkuussa, mutta nyt se lähenee loppuaan ja monet taustatekijät palaavat kukin omaan roolinsa. 12 näyttelijää ja ohjaaja Markku Hyvönen kokoontuivat ensimmäisen kerran perjantaina 26.7. lämppäriharjoituksiin, ja näytökset jatkuivat lauantaina 27.7.

Näytöksiä riittää vielä, joten kipin kapin katsomaan. Loppukesän esitysajat: la 3.8. klo 17, su 4.8. klo 17, ti 6.8. klo 19, ke 7.8. klo 19, la 10.8. klo 17, su 11.8. klo 17, ti 13.8. klo 19, ke 14.8. klo 19 ja la 17.8. klo 22 yönäytös.

Rooleissa nähdään Janne Laine, Simo Kervinen, Marit Peura, Toni Oksanen, Taru Väätäinen, Päivi Haaparanta, Rosa Viitaniemi, Minna Snygg, Reija Niemelä, Jenni Kanta-oksa, Sirkka Pihlström ja Kristiina Issakainen.

Lippujen ennakkomyynti ja varaukset: Vihdin teatteri, NetTicket sekä Prismat Nummelassa ja Lohjalla (infopiste). Vihdin kesäteatteri sijaitsee Vihdin kirkonkylällä (Kirkkoniementie 12). Teatterilta löytyy sadekatos, kahvila ja selkänojalliset istumapaikat.

Marit Peura (vas), Päivi Haaparanta, Taru Väätäinen (yläpuolella
Reija Niemelä), Kristiina Issakainen, Sirkka Pihlström, Janne Laine (yläpuolella
Minna Snygg) ja Rosa Viitaniemi. (Kuva: Sakari Kovasiipi)

Katse kohti syksyä

Vaikka kesäteatterikausi ei ole vielä ohi, on katseet käännetty jo kohti syksyä. Koko perheen näytelmä Rölli ja metsänhenki aloittaa harjoituskautensa elokuussa Kari Sohlbergin ohjaamana. Tämä ihastuttava näytelmä saa ensi-iltansa la 26.10. klo 15.

Eikä siinä vielä kaikki, lasten- ja nuortenteatteri TenTeen jatkoi toimintaansa ti 27.8. Ryhmiä on kolme: Pikku-Tenit 7–11v klo 17–18 (ohjaaja Jenni Kanta-oksa), Tenit 12–14v klo 18–19.30 (ohjaaja Riikka Nummila) ja Teenit yli 15v klo 19.30–21 (ohjaaja Jenni Kanta-oksa).

TenTeenissä lapset ja nuoret oppivat ilmaisutaitoa eri tavoin sekä harjoittelevat ja esittävät pienimuotoisia näytelmiä. Ryhmät kokoontuvat aina tiistaisin. TenTeen-teatterin maksut: ilmoittautumismaksu 2€, Teatterin jäsenmaksu 5€/vuosi, TenTeen lukukausimaksu 50€.

Ryhmiin otetaan ilmoittautumisia vastaan Vihdin Teatterin toimistolle.

Vihdin Teatterin tuottaja Jenni Kanta-oksa

Marit Peura (vas), Jenni Kanta-oksa, Kristiina Issakainen, Minna
Snygg, Päivi Haaparanta, Taru Väätäinen, Reija Niemelä (yläpuolella), Rosa
Viitaniemi ja Toni Oksanen (yläpuolella). (Kuva: Sakari Kovasiipi)