Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Kesäkuun alussa Lohjalla on nähtävillä taidetta kolmesta sukupolvesta

kulttuuri, lohja, maalaus

Kesäkuun alussa 6.6 -9.6 Lohjan kulttuurimaisemaa värittää kolmen sukupolven taiteellinen yhteistyö, kun Eini Kuivalainen, Mia Nurmi ja Minttu Nurmi esittelevät taidettaan Kässän talon tiloissa. Näyttely kokoaa yhteen taiteilijat kolmesta eri sukupolvesta, joilla jokaisella on oma tapansa lähestyä maalaamista.

Kolmen sukupolven ketju

Eini Kuivalainen, Mia Nurmen isoäiti kertoo maalanneensa ja piirtäneensä jo lapsuudessa, mutta aikuisiällä harrastus jäi taka-alalle. Myöhemmin eläkepäivien koittaessa innostus rakkaaseen harrastukseen heräsi uudelleen. Kuivalainen maalaa esittävää taidetta öljyvärein. Suvusta löytyykin pitkä linja taiteilijoita sekä kuvanveistäjiä ja Kuivalainen kertookin, kuinka suvun taiteilijat ovat inspiroineet häntä taiteen saralla.

Mia Nurmi kertoo astuneensa taiteen maailmaan vuonna 2017, jolloin hän alkoi aktiivisesti luoda omia taideteoksiaan. Nurmen taiteen keskiössä ovat akryylivärien luodut abstraktit teokset. Nurmi kertoo, että esimerkiksi musiikki ja värit inspiroivat häntä vahvasti.

Näyttelyn nuorin osallistuja on Mian tytär, Minttu Nurmi, joka maalaa monipuolisesti esimerkiksi akryyli- ja öljyväreillä ja lisäksi tekee myös digitaalista taidetta. Hän kertoo mieluisimmaksi maalattavakseen muotokuvat, joissa hän ammentaa innoitusta ihmisten kasvoista, ilmeistä ja eleistä. Kaikki kolme kertovat oppineensa yhteisen harrastuksen parissa toisiltaan jotain. Esimerkiksi Minttu kertoo oppineensa äidiltään rennompaa suhtautumista prosessiin. Sekä Mia että Minttu kertovat oppineensa paljon isoäidiltään, etenkin klassisten asetelmien osalta.

Minttu Nurmi kertoo maalaavansa mieluiten muotokuvia

Näyttely Kässän talolla

Näyttely pidetään Kässän talollla, joka onkin tärkeä osa Lohjan taidekulttuuria. Viehättävä miljöö tarjoaa inspiraation lähteen sekä taiteilijoille että katsojille. Kolmikko on kiitollinen siitä, että he saavat esittää teoksensa paikassa, jossa sekä ammattitaiteilijat että harrastajat saavat tuoda luomuksensa esille.

Kolmen sukupolven näyttelyn tavoitteena on tuoda taide lähelle ihmisiä ja rohkaista heitä luovuuteen. Taiteilijat toivovat voivansa jakaa iloa ja inspiraatiota taiteen kautta.

-Taide on meille kaikille tärkeä osa elämäämme, ja toivomme, että se voi tuoda yhtä paljon iloa ja inspiraatiota myös muille, kolmikko kuvailee.

Näyttelyn myötä taiteilijat pitävät ovet auki tulevaisuuden mahdollisuuksille. Taiteilijakolmikko on innoissaan tulevasta ja avoin uusille mahdollisuuksille.

-Näyttely on hieno tilaisuus paitsi kokea tämä ainutlaatuinen yhteistyö, myös nähdä, kuinka taiteen monimuotoisuus heijastuu eri sukupolvien lähestymistavassa, Mia Nurmi summaa.

Näyttelyn aukioloajat ovat tiistaina klo 16.30–19.00 ja muina päivinä 16.00-19.00. Näyttely on esillä Kässän talossa 6.–9. kesäkuuta. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen ja monipuolinen katsaus sukupolvien yhteiseen taide-elämään – on aika nauttia taiteesta ja kolmen sukupolven yhteistyöstä.