Laurean erillishaku tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tutkinto loppuun joustavasti

Laurea tarjoaa korkeakouluopintonsa keskeyttäneille mahdollisuuden suorittaa tutkintonsa loppuun uudessa erillishaussa, joka on käynnissä jatkuvasti. L160-erillishaku on avoinna kaikille, jotka ovat suorittaneet 160 opintopistettä suomalaisessa korkeakoulussa ja sen jälkeen keskeyttäneet opintonsa. Henkilökohtainen ohjaus tukee opintojen loppuun suorittamista.

–Me Laureassa haluamme aktiivisesti edistää kesken jääneiden korkeakoulututkintojen loppuun saattamista, mikä voi olla yksilölle toisinaan raskas taakka. Kesken jääneen tutkinnon loppuun viemisellä on merkitystä myös yhteiskunnan tasolla, kun pätevistä ammattilaisista on kova pula mm. sosiaali- ja terveysalalla, toteaa rehtori Jouni Koski.

Opettajatuutori tukee opinnoissa

Uudessa erillishaussa on pyritty helpottamaan opintojen pariin palaamista. Haku on käynnissä jatkuvasti ja opinnot voi aloittaa ympäri vuoden. Hakuprosessin jälkeen opiskelijalle nimetään oma opettajatuutori, jonka kanssa tehdään opintosuunnitelma ja joka antaa apua urasuunnitteluun.

–Voi olla opiskelijoita, jotka kokevat häpeää tai pelkoa lähestyä uudelleen korkeakoulua. Sitä kynnystä olemme Laureassa halunneet madaltaa mahdollisimman paljon. On todella hienoa, jos opiskelijalla on nyt sellainen elämänvaihe, että opinnot voisi tehdä loppuun, ohjauksesta ja opiskeluhyvinvoinnista vastaava johtaja Pauliina Nurkka kertoo.

Opintojen viimeistely onnistuu työn ohessa

Opintojen keskeyttämisen jälkeen työelämässä kertynyttä osaamista voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaksi tutkintoa. Opintojen loppuun saattaminen onnistuu myös hyvin töiden ohessa ja esimerkiksi puuttuvan opinnäytetyön tekemiseen on kehitetty joustavia tapoja. Nurkka uskoo, että yksilön tasolla opintojen loppuun vieminen on merkityksellistä hyvinvoinnin ja urakehityksen näkökulmasta.

–Työelämässä kertynyt osaaminen on ehkä jo olemassa, mutta tutkinto edistää urakehitysmahdollisuuksia.