Tänään: 18.07.2024

Toimittaja

Kettukallion Elämystila tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille

Kettukallion Elämystila taipuu moneksi. Siellä voi nauttia kaikessa rauhassa esimerkiksi savusaunan löylyistä ja katsella tähtiä paljussa istuskellessa, jos pilvet sen sallivat. Toisaalta siellä on tilaa ja vapautta pitää äänekkäämpikin illanvietto ilman pelkoa naapurien häiritsemisestä. Kettukalliosta löytyy tekemistä kaikenikäisille lasten kaverisynttäreistä, luokkaretkistä ja leirikouluista aina aikuisten virkistys- ja tykypäiviin, kokouksiin, pikkujouluihin, polttareihin ja syntymäpäivien ja häiden viettoon. Lisäksi luonnonrauhan keskellä voi majoittua torpassa tai luhtiaitassa.

–Mieheni isä Hannu Korpijaakko perusti Pohjolan Elämystilan matkailutarkoituksessa 20 vuotta sitten. Hänen ensimmäinen haaveensa oli mökki metsässä ja siitä tämä on pikkuhiljaa laajentunut. Nyt on mm. kota, laavu, luhtiaitta ja savusauna. 4,5 vuotta sitten tehtiin sukupolven vaihdos ja nimi muuttui Kettukallion Elämystilaksi, esittelee tilan emäntä Terhi Korpijaakko.

Hän vetää elämystilaa miehensä Tuomas Korpijaakon kanssa. He ovat kehittäneet ohjelmapalveluja ja lisänneet majoitustilaa siten, että nykyään peti löytyy 30 hengelle.

–Olemme lisänneet majoitustilaa mm. leirikoululaisia varten, sanoo Tuomas Korpijaakko.

Jokainen huone on sisustettu omanlaisekseen. Morsiussviittikin löytyy. Se on ollut välillä niin suosittu, että siitä on vedetty pitkää tikkua.

–Meillä on vihitty tässä monta paria ja vietetty viikinkihäitäkin, kertoo Terhi Korpijaakko lammen rantaa esitellen.

Saunaan mahtuu kerralla 20 henkeä ja juhlatilaan syömään 60 henkeä. Viimeisimpänä on kehitetty nuotioruokia. Kettukalliossa pääsee herkuttelemaan mm. loimulohella, nuotioperunoilla ja grillatuilla vihanneksilla. Jälkiruuaksi voi hörpätä vaikkapa nokipannukahvit ja nuotiolla valmistetut tikkupullat tai suklaabanaanit.

–Ohjelmaa ja ruokia räätälöidään sen mukaan, mitä asiakas toivoo, tiivistää Tuomas Korpijaakko.

Suurempia rakennusprojekteja ei tulevaisuudessa ole tiedossa, mutta jotain pientä kuitenkin.

–Kärrysaunaa olemme miettineet. Se olisi hyvä majoittujillemme, mutta myös muut voisivat vuokrata sitä, Tuomas Korpijaakko kertoo.

Tällä hetkellä Kettukallion Elämystila on avoinna ryhmille tilauksesta, mutta esimerkiksi asuntomessujen aikaan siellä aiotaan järjestää bed & breakfast -tyyppistä majoitusta.

Kettukallion Elämystilalla voi nauttia mm. savusaunan lämmöstä ja pulahtaa lampeen uimaan tai istahtaa paljuun.

Hiljaisuus ja luonto viehättävät kävijää

Terhi Korpijaakko kuvaa Kettukalliota omanlaisenaan paikkana, jolle ilmettä luovat mm. vähän joka puolella vastaan tulevat talonpoikaisesineet.

–Appiukko on kerännyt niitä ihan kiitettävästi. Ne tuovat paikalle uniikkia luonnetta, Korpijaakko naurahtaa.

Asiakkailta kiitosta on tullut mm. hiljaisuudesta.

–Moni mainitsee hiljaisuuden ja paikan kokonaisuuden luonnon keskellä. Samalla tänne on kuitenkin lyhyt matka tulla esimerkiksi Lohjan keskustasta.

Kettukallion Elämystila valittiin viime keväänä pidetyssä Lohjan matkailugaalassa vuoden 2018 matkailuyrityksesi. Tunnustus on lisännyt ihmisten tietoisuutta Kettukallion Elämystilasta.

–Kyllä tunnustuksesta on hyötyä ollut, nyt meidät tunnetaan paremmin, iloitsee Terhi Korpijaakko.

Lisää asiakkaita otetaan silti ilomielin vastaan.

–Viikonloput on myyty hyvin, mutta arkena on hiljaisempaa, toteaa Tuomas Korpijaakko.

Monella Kettukallion asiakkaista on jokin linkki Lohjaan, mutta on vieraita saatu kauempaakin. Ulkomaalaisia matkanjärjestäjiä Kettukalliossa on käynyt mm. Japanista.

–He näkivät tämän hyvänä päiväretkikohteena, jossa voisi nauttia nuotioruuasta ja savusaunasta, sanoo Terhi Korpijaakko.

Kodassa tai laavulla voi valmistaa erilaisia nuotioherkkuja, kuten suklaabanaaneja. Kettukalliossa voi herkutella myös esimerkiksi loimulohella ja nuotioperunoilla.

Tehtäviä ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin

Monissa Kettukallion toiminnoissa hyödynnetään ympäröivää luontoa. Terhi Korpijaakko kertoo, että lasten kaverisynttäreille on suunniteltu kaksi ohjelmakokonaisuutta.

–Meillä on merirosvo- ja metsänkeijuteemat. Touhuamme pihalla ja teemme pieniä tehtäviä, kuten etsimme aarretta.

Alakouluikäisille löytyy agenttikoulutus.

–Teemme agenttitehtäviä ja herkuttelemme. Olen kohta vuoden ajan kouluttanut agentteja ja aika monta on jo valmistunut, Terhi Korpijaakko naurahtaa.

–Lapset eläytyvät hyvin. Jatkokoulutustakin on kysytty, lisää Tuomas Korpijaakko.

Luokkaretkeläisille on myös tarjolla erilaisia ryhmätehtäviä sekä herkuttelua mm. nuotiobanaaneilla. Tehtävistä löytyy sekä helpompia että jännittävämpiä ja fyysisempiä.

Tehtäviä löytyy myös aikuisten virkistyspäiviin.

–Meillä on kilpailuhenkisiä tehtäviä, ryhmätehtäviä, tilakierros ja maisemaretki lähimaastoon. Näitä voidaan räätälöidä toiveiden mukaan, Tuomas Korpijaakko esittelee.

Yhteistyötä tehdään myös muiden toimijoiden kautta. Esimerkiksi juhlaruoista vastaa Chef’s Service ja liikkuvista pakopelistä metsän keskellä Runaway Plan.

SMS

Terhi ja Tuomas Korpijaakko kertovat, että Kettukallion Elämystilan lammen rannalla on vihitty monta hääparia ja vietetty mm. viikinkihäitä.