Viime vuonna Lohja vietti 700 vuotisen historiansa kunniaksi juhlavuotta, joka näkyi ja kuului ympäri Lohjaa koko vuoden. Mitä tämä kevät ja tuleva kesä tuo lohjalaisille ja täällä matkaaville?
Me Ykkös-Lohjassa kokoomme omaan tapaamme kaikki tiedossa olevat tulevan kesän tapahtumat yhteen kesäkuun ensimmäisellä viikolla ilmestyvään kesälehteemme Lännen Helmeen, mutta jo ennen sitä, kerromme sivuillamme tulevista kesätapahtumista sitä mukaan, kun niistä saamme tietoja.
Tänä vuonna juhlimista varjostaa Euroopassa meneillään oleva sotatila ja siitä osittain johtuva taloustilanne, joka heijastaa myös käytettävissä olevaan rahaan ja sitä kautta myös omalla tavallaan varmasti tulevan kesän tapahtumiin. Onneksi kuitenkin jotkin tutut alueelliset tapahtumat tulevat tänäkin kesänä, kuten vaikkapa naapuri Inkoon Degerbyn Possujuhlat, jonne tänä vuonna saapuu pääesiintyjäksi brittiläinen Sweet jäähyväiskiertueellaan.

Lohja ja kesä 2024

Lohjalla vastaavasti tarjolla on useamman kesäteatterin ohjelmistot ja esimerkiksi alueen useiden kahviloiden ja ravintoloiden terassit.

Yksi hyvä paikka löytää Lohjan tapahtumat, on Lohjan matkailun ylläpitämä visitlohja.fi sivusto, jolta jo nyt löytyy tulevalle kesälle mm. Kalkkirock sekä perinteinen LohjanjärviFest-tapahtuma.
Toinen hyvä paikka on seurata lehtemme kotisivuja www.ykkoslohja.fi sekä lukea lehteämme viikoittain.
Lohjan kesässä tapahtuu paljon, ja vaikkei tapahtumakalenterit vielä kerrokaan kaikkea tapahtuvaa, päivittyvät ne viikoittain, mitä lähemmäksi kesälomia pääsemme.

Kesä ja oma piha

Kesä ja kesäloma ovat myös yhdessä olemisen aikaa perheille. Jos on oma piha, se tietää myös useimmiten sekä keväällä että kesällä tekemistä pihalla. Kenties tänä kesänä on vuorossa terassin rakentamista tai pihan pensaiden ja muiden kasvien uudelleen istuttamisia tai muita piharakentamiseen liittyviä tehtäviä. Vaikka rakentaminen onkin koko Suomessa isossa kuvassa huonossa jamassa, ei se tarkoita sitä, etteikö lohjalaisilla rakentamisen ja saneeraamisen ammattilaisilla olisi kiirettä. Siksi kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, jos aikaa saada ammattilaisen auttamaan omassa projektissa. Näin huhtikuussa saattaa olla jo vaikeata saada apuja omaan kesäprojektiin, jollet vielä ole kysellyt.
Tämän kesän trendikasvit omaan suomalaisten viher- ja puutarha-alan järjestöjen listaamana koristeomenapuut, heisinangervot, viiiniköynnökset, helppohoitoiset päivänliljat ja monikäyttöiset värimintut sekä mustikkaiset makea- ja marjasinikuusamat. Trendikasvien valinnalla halutaan nostaa esiin kuluttajille mielenkiintoisia ja terveitä kasveja, joita on myös hyvin saatavilla kotimaisilta taimitarhoilta ja puutarhamyymälöistä.

KO

Kommentoi kirjoitusta